VEZI ce poți cumpăra de la Târgul Estival

Publicat de actualitati-arad in 17 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_0243GALERIE FOTO Obiecte decorate cu flori uscate, bijuterii din nucă de cocos, pahare cu pai din sticlă, săpunuri în formă de prăjituri, sunt doar câteva dintre obiectele prezentate la ediția din acest an a Târgul Estival, deschis în centrul Aradului.

Sute de arădeni, dar şi turişti străini, au vizitat, sâmbătă, la orele amiezii, Târgul Estival, amenajat între Palatul Administrativ şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, cu ocazia Zilelor Aradului.

Numeroase bijuterii unicat

La această ediţie târgului, vizitatorii au putut să cumpere cercei şi broşe pictate pe coji de nucă de cocos. Acestea se vând la preţuri cuprinse între 15 şi 20 lei.

La unul dintre standuri au fost prezentate bijuterii din piele, iar la alt stand sunt bijuterii sculptate în os şi în lemn.

Mihaela Grama, din Arad, s-a prezentat la târg cu produse hand-made, precum bijuterii (cerceti, brăţări, broşe), dar și obiecte de decor (cutii de bijuterii, semne de carte, tablouri), confecţionate din lemn şi decorate cu flori uscate.

Cei care au trec prin târg pot cumpăra și bijuterii şi icoane realizate și pictate pe coji de ouă, modele unicat, care au fost realizate de Persida Negruţi, din Târgu Mureş.

Cerceii unicat din coji de ouă se vând cu 25 de lei, iar broşele și medalioanele costă 20 de lei/bucata.

Săpunuri în formă de prăjituri

Printre produsele unicat comercializate de târg se află şi săpunuri naturale în formă de brioşe. Acestea au la bază esenţă de lavandă, de ciocolată şi vanilie şi de lămâie şi pot fi folosite pentru duş. De asemenea, la târg mai sunt săpunuri medicinale, cum ar fi săpunul cu cărbune medicinal şi săpunul cu morcov şi miere pentru diferite afecţiuni ale tenului.

Atelier în aer liber

Artiştii Cenacului „Ion Andreescu” din Arad sunt prezenţi la Târgul Estival, unde îşi expun lucrările, dar şi lucrează în cadrul unui atelier în aer liber.

Anul acesta, la târg au fost expuse, pe lângă picturi, şi xilogravuri, care reprezintă Palatul Administrativ şi Consiliul Judeţean din Arad, realizate de Monica Lovas. „Am realizat aceste xilogravuri cu Palatul Administrativ şi cu sediul Consiliului Judeţean pentru a le oferi, ca suvenituri, turiştilor străini care vizitează târgul”, a spus Monica Lovas.

Obiecte din lemn de măslin

La Târgul Estival sunt expuse și obiecte din lemn de măslin, importate din Tunisia. Linguri, coşuri pentru fructe, farfurii, dar şi un joc de şah, toate confecționate din lemn de măslin, pot fi cumpărate de la târg. Toate piesele au un design unic, ca formă şi aspect, iar prețurile obiectelor confecționate din măslin, considerat arbore sacru, sunt cuprinse între 24 lei și 200 lei.

Un alt stand căutat de vizitatori a fost cel cu litografii pe piatră şi lemn, care se vând la preţuri cuprinse între 5 şi 50 lei şi reprezintă, în mare parte, modele religioase.

De toate pentru toţi

La alte standuri de la târg sunt expuse picturi naive, realizate de artişti populari de la Hălmagiu, dar şi ceramică de Horezu. Un agent economic din Cluj, care comercializează plante şi flori, a expus la târg pietre vii, o plantă în formă de piatră, care înfloreşte.

Printre produsele care mai pot fi cumpărate de la târg se numără cârja cu claxon (un baston dotat cu sonerie de bicicletă), lumânări plutitoare din ceară de palmier, marţipan regal şi jucării ecologice.

La Târgul Estival mai pot fi găsite antichităţi, picturi pe ceramică ori pe sticlă fuzionată, împletituri decorative din sfoară, produse hand-made, împletituri din nuiele şi răchită, articole de îmbrăcăminte din in topit şi cânepă, genţi şi alte obiecte din piele naturală, confecţionate manual.

Pietrele şi cristale preţioase şi semipreţioase au atras, mulţi dintre vizitatorii târgului. La fel de vândute au fost și obiectele „sporul casei“, “copacul vieţii” și „rodul pământului“.

Cei care doresc să serveasă o gustare pot cumpăra langoşi tradiţionali pe vatră cu sos de bulion, usturoi şi busuioc, plăcintă întinsă de Turnu, produse de patiserie, îngheţată, şi răcoritoare.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DE LA TARGUL ESTIVAL 2013

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare