VEZI ce miting va fi organizat la Arad

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2013 | Parerea ta

aradLa Arad va fi organizat un miting prin care se dorește transmiterea unui mesaj către parlamentari, având în vedere posibilitatea căsătoriei între persoane de acelaşi sex și reglementarea ei în noua Constituție.

Prezent, marți seara, într-o emisiune tv, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că se fac pregătiri pentru organizarea acestui miting.

„Săptămâna viitoare va fi o întâlnire cu preoți, pastori, pentru a se pregăti un miting în Arad. Un miting ca mesaj către parlamentarii de Arad, pentru ca aceștia să cunoască poziția creștină a orașului. E bine ca parlamentarii să cunoască poziția comunității. Să nu facem mișcări de stradă ca și în Franța, după legiferarea căsătoriei între persoane de același sex. E bine ca aleșii să cunoască o a numită poziție“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că el dorește o definire în ceea ce privește căsătoriile. „Această mare temere a căsătoriilor între persoane de același sex a ajuns în România după fenomenul din Franța și a ajuns și prin interpretarea și dorința unui deputat, domnul Remus Cernea. Eu sunt pentru definire, dacă nu în Constituție, oricum în lege. Dacă astăzi dorește cineva căsătoria între bărbat și bărbat, poate mâine dorește un bărbat cu două femei. Cred că ar trebui să ne oprim acolo suntem“, a afirmat Falcă, acesta adăugând că România are valori creștin ortodoxe foarte puternice.

Comisia de revizuire a Constituției adoptase inițial un amendament prin care se stipula că familia se poate alcătui doar din cuplul femeie-bărbat. Ulterior, Comisia a revenit asupra acestui articol și a păstrat vechea formă a Constituției care prevede căsătoria între soți.

Astfel, amendamentul, care avea forma “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, edicaţia şi instruiorea copiilor”, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

În aceste condiţii, forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menţine şi în viitoarea Constituţie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie are următorul conţinut: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

CITITI SI: Victor Ponta şi modelul francez: căsătorii gay în locul unei economii macho

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare