VEZI ce îi cer arădenii lui MRU

Publicat de actualitati-arad in 22 Aug, 2013 | Parerea ta

mruuu1Retrocedările, lipsa locurilor de muncă, povara fiscală sunt principalele probleme cu care arădenii se prezintă la cabinetul senatorului Mihai Răzvan Ungureanu, sperând ca acesta să-i poată ajuta.

Mihai Răzvan Ungureanu a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, o parte dintre problemele celor care se prezintă la audiențe la cabinetul său senatorial din Arad.

Senatorul a afirmat că cei care îl caută sunt atât din municipiu, cât și din județ, iar punerile în posesie sunt principalele plângeri ale oamenilor.

„Tema predilectă ţine de proprietate, punerile în posesie, şi, mai ales, neîndeplinirea sau neducerea la îndeplinire a hotărârilor judecătoreşti referitoare la punerile în posesie“, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, care este și președintele Partidului Forța Civică.

În timpul conferinței de presă, senatorul a prezentat cazul unui arădean care „își caută dreptatea“.

„Astăzi (vineri – n.r.) mi-a fost semnalat un caz, un furt de lemne de pe un teren al unui petent din judeţ. Terenul se află în mijlocul unei proprietăţi, că aşa s-a stabilit la punerea în posesie, a unei personae cu influenţă economică şi, probabil, şi socială în judeţ. În ciuda faptului că petentul se adresează către organele în drept, felul în care acestea se comportă, birocratic, atrage atenţia şi implică, cel puţin din punctul meu de vedere, o intervenţie directă la nivelul ministerului competent. Petentul de care vorbesc este un om în vârstă, şi, care, pe seama unei pensii ridicole, nu-şi poate permite să apeleze la justiție“, a spus Ungureanu.

Senatorul a afirmat că din cauza birocrației din instituții, oamenii sunt puși în situații „imposibile“.

„Oamenii îşi caută dreptatea. Nu este nimic neobişnuit. Dar, cum se întâmplă de obiecei, o birocraţie arogantă, şi de cele mai multe ori indiferentă la nevoia de dreptate a cetăţeanului, fără deosebire, că-i de la ţară, că-i de la oraş, că-i mai tânăr sau că-i mai bătrân, îi pune pe aceştia în situaţii imposibile. Oamenii procedează corect pentru că sesizează organele în drept. Dar, felul în care sunt asemenea cazuri tratate, ne atrage atenţia asupra unei boli profunde de structură a birocraţiei româneşti: aroganţa ciocoiască. De cele mai multe ori, petenţii se îndreaptă spre audienţe cu dorinţa de a fi ajutaţi în confruntarea cu birocraţia“, a mai spus senatorul.

Ungureanu a mai spus că locurile de muncă sunt pe locul doi în ceea ce privește doleanțele celor care se prezintă la cabinetul său parlamentar.

„Nevoile elementare, de fapt, ale oamenilor. Când e vorba de locuri de muncă e dificil. Pentru că nu ai cum să promiţi locuri de muncă în condiţiile în care economia nu le crează. Aproape peste tot pe unde am fost în ţară până acum, prima chestiune ridicată de oamenii cu care am stat de vorbă este lipsa şansei la o viaţă decentă“, a spus Ungureanu.

Alte problem semnalate senatorului de arădeni sunt calitatea asistenţei spitalicești și povara fiscală. „Majoritatea celor care au o mică intreprindere, o mică investiţie, familială sau mai mare, se plâng de creşterea poverii fiscale, de excesul de taxe şi de impozite. Lipsa de şansă, la ora actuală, în România, este reală“, a declarat senatorul.

Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că se va afla până duminică în Arad, urmând să participle la manifestările organizate de Zilele orașului. De asemenea, senatorul va participa și la Zilele orașului Nădlac.

În cursul zilei de sâmbătă, Ungureanu se va întâlni cu membrii și simpatizanții Partidului Forța Civică, la un hotel din Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare