VEZI ce fotografii îi trimite Falcă ministrului Șova

Publicat de actualitati-arad in 18 May, 2014 | Parerea ta

pasajeGALERIE FOTO Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, îl acuză pe Dan Șova, ministrul Transporturilor, că încearcă să convingă întreaga țară că se lucrează la cele două pasaje de pe centura municipiului și spune că nu se văd constructorii pe șantiere, ci doar maci roșii și flori de câmp.

Reacția primarului vine după ce ministrul a afirmat că lucrările la cele două pasaje aflate în construcție pe centura Aradului ar fi fost reluate.

„Ministrul Șova insistă să convingă Aradul și întreaga țară că pe pasajele de pe șoseaua de centură a Aradului se lucrează și că primarul Falcă dezinformează. E încă o mostră de minciună marca PSD, e o sfidare la adresa arădenilor și a tuturor celor care circulă de DN7 spre sau dinspre Europa“, a afirmat Gheorghe Falcă.

Primarul susține că șantierele la cele două pasaje au rămas în continuare abandonate.

„Arădenii și alte mii de șoferi care trec zilnic pe acest drum național nu văd nici urmă de constructori la șantierele abandonate, ci doar maci roșii și alte frumoase flori de câmp. Le-am fotografiat să i le trimitem și ministrului“, a mai afirmat Falcă.

În cursul zilei de vineri, lângă cele două pasaje au fost montate panouri informative cu mesajul: „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în August 2012. Suntem în 2014: Aradul aşteaptă finanţarea“.

Amplasarea panourilor informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Arad a fost aprobată În luna aprilie, într-o ședință a Consiliului Local.

În replică, CNADNR consideră că montarea panourilor informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Aradului este o „campanie de dezinformare organizată de Primărie“ și a anunțat că au fost alocați bani pentru lucrările la pasaje.

Reprezentanții CNADNR susțin că, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri  Timișoara, a emis ordinul de reluare a lucrărilor, în data de 28 aprilie 2014.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti), ca urmare a sistării finanțării guvernamentale.

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro, din care circa 7 au fost cheltuite.

CITITI SI:

Au fost amplasate panourile lângă pasajele de pe centură

Scandal între CNADNR și Primărie pe tema pasajelor

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare