Ziarul electronic al arădenilor

VEZI ce a vorbit Falcă la Consiliul Național al noului PNL

falca pnlCo-președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat în cadrul Consiliului Național al Partidului Național Liberal o rezoluție privind situația din administrația publică locală.

La Consiliul Național al Partidului Național Liberal, la care a participat și o delegație arădeană, condusă de cei doi co-președinți PNL Arad, Gheorghe Falcă și Ioan Cristina, au fost adoptate două rezoluții.

Prima dintre rezoluții a făcut referire la situația din administrația publică locală, mai exact la sistemul de echilibrare a bugetelor locale prin Legea bugetului de stat pe 2015.

Ce-a de-a doua rezoluție a făcut referire pregătirea Partidului Național Liberal pentru a prelua guvernarea României.

Prezentarea rezoluției privind situația din administrația publică locală a fost făcută de co-președintele PNL Arad Gheorghe Falcă.

„În cadrul Consiliului Național al PNL, care a avut loc sâmbătă, le-am vorbit colegilor mei despre modificarea sistemului de echilibrare a bugetelor locale prin Legea bugetului de stat pe 2015 și despre faptul că, prin această lege, Guvernul PSD și-a dovedit încă o dată superficialitate și incompetența, punând pe primul loc interesul politic personal în dauna interesului public“, a spus Gheorghe Falcă.

De asemenea, Falcă a afirmat că „Guvernul PSD a încălcat Legea finanțelor publice locale, al cărei art. 18 prevede consultarea autorităților locale“.

„Vă pot spune că nu a existat niciun fel de consultare publică cu privire la această modificare. Totodată, nu a fost realizată nicio analiză prealabilă a impactului acestor propuneri. Practic, a fost aprobată o modificare a regimului veniturilor bugetelor locale fără să se cunoască implicațiile concrete ale unei asemenea decizii. În final, numărul autorităților locale care au pierdut bani este mai mare decât cel al celor care câștigă. Noul sistem implementat de Guvernul PSD dă rezultate net inferioare celui anterior în echilibrarea bugetelor locale. Este mai mult decât necesar ca Partidul Național Liberal să se pregătească pentru preluarea Guvernului și pentru implementarea unei noi politici, a unei politici a României lucrului bine făcut”, a declarat Gheorghe Falcă.

În ceea ce privește ce-a dea doua rezoluție adoptată în cadrul Consiliului Național al PNL, cei doi co-președinți ai PNL Arad au afirmat că „este extrem de important ca liberalii să își asume intrarea la guvernare, îndeplinind astfel dorința exprimată de români pe 16 noiembrie 2014“.

„Trebuie să ne asumăm intrarea la guvernare și să punem în aplicare dorința exprimată de români pe 16 noiembrie. Acest Guvern, condus de un prim-ministru fără legitimitate, trebuie înlăturat cât mai repede.

Trebuie să ne asumăm, și o vom face, răspunderea alcătuirii unei noi majorități pentru a respecta dorința cetățenilor și a da României un alt început. România are nevoie de o nouă majoritate și un nou Guvern”, a declarat co-președintele PNL Arad, Ioan Cristina.

La rândul său, Gheorghe Falcă a susținut că PNL își propune „debirocratizarea și apropierea administrației de cetățean“.

„Trebuie să lăsăm în urmă guvernarea prin ordonanțe de urgență instaurată de PSD. PNL va readuce puterea publică sub controlul societății și ăn dialog cu societatea. Ne propunem debirocratizarea și apropierea administrației de cetățean, dar și instaurarea respectului deplin al statului față de cetățean. Economia României trebuie pusă pe calea cea dreaptă, iar PNL va face acest lucru odată cu preluarea guvernării”, a afirmat Gheorghe Falcă.

PNL Arad va stabili până pe 28 februarie un comitet județean executiv format din 32 de membri.

CITITI SI:

Foștii democrat-liberali, majoritari în noul Comitet executiv judeţean al PNL Arad

Rezoluţie a CN al PNL: Asumarea guvernării şi alcătuirea unei noi majorităţi

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.