Ziarul electronic al arădenilor

VEZI care sunt cei mai activi parlamentari din Arad

palatul_parlamentuluiJudețul Arad ocupă locul 25 într-un top al senatorilor și deputaților, realizat în funcție de activitatea lor în Parlamentul României, conform celei de-a patra ediții a Indicelui agregat al Activității Parlamentare, realizat de Ana-Maria Ungheanu și Ana-Maria Iatcu, în luna august 2016.

Pe primul loc în topul senatorilor și deputaților arădeni, în funcție de activitatea lor parlamentară, se află Claudia Boghicevici (PNL), care a demisionat din Camera Deputaților, după alegerile locale, când a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Claudia Boghicevici a avut, în perioada în care a fost deputat, 99 de inițiative legislative, 274 de luări de cuvânt și a făcut 201 declarații politice.

De asemenea, Boghicevici a formulat 171 de întrebări și interpelări și a semnat 25 de moțiuni.

Pe locul doi în clasamentul celor mai activi parlamentari arădeni se află senatorul Constantin Traian Igaș (PNL), care a avut 57 de inițiative legislative. Igaș a mai avut 80 de luări de cuvânt de la tribuna Senatului și a făcut 45 de declarații politice. Totodată, senatorul a mai avut 173 de întrebări și interpelări și a semnat 7 moțiuni.

Locul trei în clasament este ocupat de deputatul Mihăiță Calimente (ALDE). Acesta a vut 71 de inițiative legislative, 62 de luări de cuvânt și a făcut 16 declarații politice.

Calimente nu a formulat nicio întrebare sau interpelare. Deputatul ALDE, fost PNL, a mai semnat 14 moțiuni.

Clasamentul este continuat de Mihai Răzvan Ungureanu, care a demisionat din Senat, după ce fost numit la conducerea SIE.

MRU este urmat de deputatul Ștefan Petru Dalca (PSD), deputatul Ion Șcheau (PNL), senatorul Ioan Cristina (PNL), deputatul Dorel Căprar și deputatul Flavius Măduța (PSD).

Ultimul loc în topul celor mai active parlamentari din Arad este ocupat de liberalul Eusebiu Pistru. În perioada mandatului său de deputat, Pistru a avut 25 de inițiative legislative, 4 luări de cuvânt și a făcut o singură declarație politică. Deputatul Pistru a mai formulat 6 întrebări și interpelări și a semnat 21 de moțiuni.

Pe primul loc în topul parlamentarilor realizat în funcție de activitatea lor în Parlamentul României se afșă senatorii și deputații din Vaslui.

Vezi AICI clasamentul parlamentarilor pe județe

Share Button

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.