Ziarul electronic al arădenilor

VEZI când vor fi reluate meciurile pe stadionul UTA

IMG_4060Prima competiție organizată pe Stadionul „Francisc Neumann–UTA“, aflat, în prezent, în proces de modernizare, ar putea fi organizată în toamna anului 2017, a anunțat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Primarul, însoțit de reprezentanții mass-media, a făcut, luni, o vizită la stadion, unde a prezentat, împreună cu constructorul, stadiul lucrărilor.

Cu această ocazie, Gheorghe Falcă a anunțat că lucrările sunt în stadiu avansat.

„Din punct de vedere al graficului de realizare a lucrărilor, constructorul este în avans. Muncitorii au lucrat cu mult spor, se poate observa deja stadiul de executare a tribunelor. Până acum s-au executat structurile la peluza de nord, peluza de sud şi tribuna oficială. În această perioadă se lucrează între zona dintre peluză şi tribuna oficială, iar într-un timp destul de scurt va fi închis întregul inel al stadionului“, a explicat Falcă.

Primarul a mai spus că tribunele vor fi acoperite, iar acoperişul va fi creat dintr-o structură identică cu cea a stadionului de la Cluj Napoca.

„Este una dintre investiţiile foarte mari ale municipalităţii Arad. E o investiţie prin care se va realiza un stadion de categoria I la nivel naţional şi categoria a II-a la nivel UEFA. Toate construcţiile anexe vor ieşi din peisaj. În spate, unde a funcţionat popicăria, va fi parcare pentru sportivi. Vom încerca să mutăm şi turnul pentru filmări din faţa stadionului, pentru că imaginea acestui stadion va schimba total zona. Clădirea în care a funcţionat grădiniţa este privată. Noi am vrut să o cumpărăm, pentru a extinde zona de parcare a stadionului“, a mai spus primarul Aradului.

Gheorghe Falcă a spus că primele competiții pe stadionul „Francisc Neumann-UTA“ ar putea fi organizate în toamna anului viitor.

„Sperăm ca în anul 2017, toamna, să reuşim să avem o competiţie, fără să facem o recepţie a stadionului, ceea ce se va putea întâmpla dacă Federaţia Română de Fotbal va face o recepţie parţială. Dacă nu, conform contractului, în anul 2018, stadionul va fi finalizat, recepţionat şi vom putea avea competiţii sportive şi evenimente cultural-artistice de dimensiuni mari“, a declarat Gheorghe Falcă.

Lucrările de modernizare a stadionului „Francisc Neumann“ au început în anul 2014.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant.

De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.