„Vatra arădeană” propune soluții viabile pentru Ștrandul Neptun

Publicat de actualitati-arad in 14 Mar, 2016 | Parerea ta

Ciprian Luca„Vatra arădeană” a înaintat, în scris, un set de propuneri pentru viitorul Ștrandului Neptun, în urma dezbaterii publice din 9 martie. Acestea au fost depuse astăzi, 14 martie, la Primăria Arad.

„Vatra arădeană” nu este de acord cu propunerea de construire a unui nou pod rutier, în zona Parcului Copiilor din Arad pentru că, ar conduce pe de o parte, la distrugerea unei părți a parcului, ceea ce membrii asociației consideră a fi total inacceptabil, iar pe de alta, aducerea traficului rutier în zona Parcului Copiilor ar genera un potențial pericol pentru integritatea copiilor aflați în acest areal.

Se sugerează realizarea unei pasarele pietonale, după un proiect mult mai puțin costisitor. „Vatra arădeană” consideră că întregul sector al Cetății Aradului ar trebui să rămână pietonală, fără dirijarea traficului rutier în acel areal.

Membrii asociației propun realizarea unui mini-cartier gândit ca zonă de relaxare, prin relocarea unor căsuțe, modernizarea altora și introducerea de utilități (apă-canal etc.).

Deținătorii lor plătesc o taxă substanțială anual Primăriei dar nu se bucură de facilități pe măsura banilor plătiți. „Vatra arădeană” este categoric împotriva oricărei inițiative care ar conduce la demolarea căsuțelor.

„Considerăm că pentru revitalizarea Ștrandului nu sunt necesare studii de fezabilitate plătite cu prețuri exorbitante din bani publici. Rețeta de succes a Ștrandului arădean este cea care a funcționat ani de zile, perioadă în care Ștrandul din Arad era vestit nu doar pe plan local, ci chiar în țară și străinătate.

Refacerea zonei teraselor, cu perceperea de taxe pentru comercianți care ar permite asigurarea unui buget pentru realizarea de infrastructură, utilități și menținere, cu renunțarea la taxă de intrare ar conduce din nou la mini-litoralul de pe malul Mureșului care a dus faima Aradului.

În locul actualelor ruine ar fi reabilitate vechile localuri și terase estivale, fapt care ar aduce vizitatori și turiști pe ștrand”, a declarat Ciprian Luca, președintele „Vetrei arădene”.

În viziunea asociației, întregul concept privind dezvoltarea viitoare a ștrandului ar trebui să țină cont și de oportunitățile care vor surveni după redarea Cetății Aradului în circuitul civil și folosirea spațiilor din Cetate pentru activități culturale sau de altă natură.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă „Vatra Arădeană”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare