Vasile Dan: „Este de neimaginat evoluţia civilizaţiei fără literatură“

Publicat de actualitati-arad in 09 Jul, 2016 | Parerea ta

vasile danPreședintele filialei arădene a Uniunii Scriitorilor din România, Vasile Dan, consideră că, în prezent, literatura nu mai crează evenimente, sciitorul nu mai este un personaj public, iar evoluția civilizației este de neimaginat fără literatură.

Vasile Dan susține că literatura este o soluţie pentru om, inclusiv existenţială, nu numai culturală.

„Din nefericire, literatura nu mai crează evenimente. Literatura este marginalizată, scriitorul nu mai este un personaj public. Personajul public este omul politic, personajul public este omul de afaceri, personajul public este autorul de divertisment, sportivul, nu scriitorul“, a spus Vasile Dan, pentru actualitati-arad.ro.

De asemenea, poetul arădean a mai afirmat că literatura este o soluție pentru omul din ziua de azi.

„Eu trăiesc încă cu speranţa că va exista o revanşă a literaturii, fiindcă este de neimaginat evoluţia civilizaţiei fără literatură. De ce? Fiindcă literatura contrabalansează viaţa reală. Viaţa reală ne oferă numai limite. Limită biologică, limită sexuală, limită de limbă, limită de perioadă istorică în care trăim, pe când adevărata evadare este în ficţiune. În literatură. Şi, din acest punct de vedere, literatura este o soluţie pentru om, inclusiv existenţială, nu numai culturală“, a mai spus Vasile Dan.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare