Vasile Blaga și-a prezentat moțiunea la Arad

Publicat de actualitati-arad in 14 Mar, 2013 | Parerea ta

IMG_4302GALERIE FOTO Președintele PDL, Vasile Blaga, și-a prezentat, joi, la Arad, moțiunea cu care va candida pentru un nou mandat la șefia partidului, la Convenția Națională din data de 23 martie.

Blaga a fost însoțit la Arad de mai mulți lideri ai partidului, Gheorghe Flutur, Radu F. Alexandru, Traian Ungureanu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan și Andreea Vass.

Președintele democrat-liberalilor și-a prezentat moțiunea, intitulată „România Dreaptă. PDL – Politica dincolo de lozinci“, în fața a circa 250 de persoane, în aceași sală în care, cu câteva ore înainte, și-a prezentat-o și Elena Udrea.

În discursul său, Vasile Blaga a vorbit despre un proiect economic pe care, din opoziție, PDL ar trebui să îl prezinte românilor și astfel să recâștige alegerile generale.

„Nu sunt de acord cu cei, inclusiv dintre noi, care spun că nu există dreapta românească. Ba există dreapta românească, dar aceasta nu este reprezentată de un grup de intelectuali care discută nuanțe doctrinare, ci de un grup de români care își câștigă cinstit pâinea, care plătesc taxele și impozitele, care vor să fie respectați de statul român. Noi vom câștiga alegerile și uniți, cu soluții pentru români, reducând cota unică și aducându-le în față un  proiect economic. Dacă vom reuși să fim brațul politic al României, atunci vom reuși să câștigăm alegerile”, a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai spus la Arad că partidul trebuie să adune de partea sa milioanele de români care lucrează în străinătate, întrucât ei sunt „adevăraţii investitori din România“.

„Partidul ar trebui să atragă de partea sa românii care lucrează în străinătate pentru a putea atinge principalul obiectiv, şi anume revenirea la guvernare prin câştigarea următoarelor alegeri generale. Avem de învăţat, ca partid politic, şi noi. Şi va trebui să mai facem ceva, să adunăm de partea noastră milioanele de români care lucrează în străinătate, ei sunt adevăraţii investitori din România. Pe aceşti oameni trebuie să îi aducem alături de noi şi să câştigăm viitoarele alegeri generale“, a mai afirmat Blaga.

Vasile Blaga le-a transmis delegaţilor arădeni la Convenţia Naţională a PDL că nu va pleca din partid, indiferent de rezultatul alegerilor, şi le-a cerut acestora să nu se dezbine după 23 martie.

„Dumneavoastră veţi alege şi ce alegeţi va fi bun şi pentru Blaga. Ce pot să vă garantez este că eu nu voi pleca niciodată din acest partid, indiferent ce hotărâţi. Întreaga mea cariera politică va fi în PDL, aici rămân. Eu nu plec din partid, să fie clar. Cred că i-aţi întrebat şi pe ceilalţi, dar din partea cealaltă nu am auzit niciun răspuns“, a spus Blaga.

El a declarat că nu-şi va ataca colegii care l-au criticat în ultima perioadă, afirmând că din punctul său de vedere este posibilă colaborarea cu aceştia după alegerile interne.

„Suntem într-o competiţie internă şi am spus în permanenţă, eu văd viaţă şi după 23 martie. Nu trebuie săpate tranşee care pe urmă sunt greu de trecut. Eu aş dori, şi este în tradiţia PDL, să se regăsească în BPN curentele care participă în competiţia internă”, a spus Blaga.

Totuşi, în discursul său, Blaga a atenţionat că nu confundă „libertatea de expresie din partid cu anarhia“, iar „cui nu-i convine, poate să plece“.

După prezentarea moțiunii, liderii partidului, care l-au însoțit președintele PDL la Arad, și-au argumenat susținerea față de Vasile Blaga.

AICI FOTO DE LA PREZENTAREA MOTIUNII

CITITI SI:

Elena Udrea și-a prezentat moțiunea la Arad

Monica Macovei și-a prezentat moțiunea la Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare