Vasile Blaga a câştigat şefia PDL din primul tur. Udrea contestă rezultatul

Publicat de actualitati-arad in 23 Mar, 2013 | Parerea ta

blagaVasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus, în discursul de final al Convenţiei Naţionale, că “este foarte greu să pierzi”, dar că din punctul său de vedere lucrurile “sunt încheiate aici”, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

Blaga a fost invitat la microfon pentru discursul de învingător, imediat după ce susţinătorii Elenei Udrea au anunţat contestarea rezultatelor alegerilor din partid.

În momentul în care Blaga a venit la microfon, Elena Udrea şi susţinătorii săi, ca şi “grupul reformiştilor” au coborât de pe scenă.

În replică, Vasile Blaga a spus răspicat: “E greu să pierzi, şi eu am pierdut, dar niciodată nu am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Există viaţă şi după 23 martie şi treaba noastră e de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare, care să decidă o echipă puternică, care să se bată cu USL”.
Pe un ton ridicat, Vasile Blaga le-a mai spus delegaţilor la Convenţia Naţională: “Încer să fiu calm. Eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am venit să vă dau de mâncare gratis”.

Vasile Blaga a spus că din punctul lui de vedere lucrurile se încheie aici şi bătălia este cu USL şi că aşteaptă o echipă unită care are trei lucruri de îndeplinit: reconstrucţia partidului, bătălia cu USL şi reconstrucţia dreptei româneşti.

Blaga a mai spus că nu a fost niciodată în PSD şi în PNL şi nu acceptă să i se pună la îndoială loialitatea.

“Eu nu am fost niciodată în PSD şi în PNL, nu accept niciodată să mi se pună la îndoială loialitatea după ce te-ai plimbat peste tot”, a adăugat Blaga.

El a spus că reconstrucţia dreptei româneşti nu trebuie făcută oricum, ci cu “portocaliu, cu trandafir şi cu Verde-nrourat”.

Elena Udrea a susţinut, sâmbătă, că Vasile Blaga a fost declarat câştigător doar cu 44 de voturi în plus, că trebuie soluţionată contestaţia ei şi să se organizeze un tur doi al alegerilor, apreciind că ea l-ar învinge pe Vasile Blaga în turul doi.

Udrea a precizat că membrii Comisiei de organziare nu au soluţionat contestaţia depusă de ea şi au anunţat rezultatul alegerilor pentru preşedinţia PDL fără acest lucru şi că va merge la sediul partidului din Modrogan şi va discuta cu cei de la comisie pentru a vedea care este soluţia.

Ea a spus că la începutul procesului de vot au fost anunţaţi 4359 de votanţi şi au votat 4632. “Adică chiar diferenţa care-l face pe Vasile Blaga câştigător”, a spus Udrea.

Elena Udrea a adăugat că, chiar cu scorul anunţat, sala era împărţită în două şi că partidul trebuie să rămână unit, dar trebuie să se dea curs contestaţiei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare