Ziarul electronic al arădenilor

Varză nouă călită

Ingrediente:

4 verze medii

5 cepe (noi)

două borcane de roşii cherry în suc propriu

sare

o ceaşcă ulei

mărar

o ceaşcă bulion

Mod de preparare:

Varza se curăţă de frunzele care nu arată foarte bine, se trece prin jet de apă şi se toacă mărunt după care se pune sare şi se “frământă” bine.

Într-o cratiţă se toarnă o ceaşcă de ulei, se încinge apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt, se căleşte câteva minute, apoi se pun roşiile. Se pune câte o “mână” de varză şi se amestecă, până se încorporează foarte bine. Se toarnă şi o cană cu apă şi bulionul, se lasă pe foc 10 minute dupa care se dă la cuptor.

Când e aproape gata se toacă mărarul şi se amestecă. Se mai lasă câteva minute, apoi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *