Ziarul electronic al arădenilor

Varză dulce la cuptor

Ingrdiente:

două căpăţâni de varză

două cepe mari

un ardei gras (roşu sau verde)

3 linguri bulion

ulei, mărar uscat, cimbru, sare

6 căţei usturoi

o ceşcuţă vin alb

Mod de preparare:

Varza se curăţă de foile veştede, se spală bine, se secţionează în două, după care se taie fideluţă, se freacă cu sare mare, cimbru, şi se lasă jumătate de oră. Între timp tocăm ceapa şi ardeiul mărunt.

Într-o cratiţă aşezăm varza, ceapa şi ardeiul, adăugăm nişte mărar uscat, piper. Peste varză punem apa clocotită, cât să acopere varza.

Punem cratiţa la cuptor acoperită, la 180 de grade pentru 20 minute, după cele 20 minute, adăugăm 3 linguri de bulion, şi mai lăsăm la cuptor 20 minute.

Spre final, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt, şi ceaşca de vin.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.