Ziarul electronic al arădenilor

Varză dulce cu legume

Ingrediente:

două verze medii

2 ardei galbeni

2 ardei roșii

3 morcovi

2 pătrunjei

o felie țelină

2 cartofi mai mari

sare, piper, cimbru, o foaie dafin

500 gr. roșii

o legătură leuștean

100 ml ulei

o ceapă albă

o ceapă roșie

Mod de preparare:

Se toacă varza, se sărează puțin. Zarzavaturile, ceapa, ardeiul și leușteanul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de pieliță și se toacă mărunt. Ceapa, ardeiul și zarzavatul se pun la călit cu uleiul și 100 ml apă, apoi se adaugă varza și cartofii. Se lasă puțin să se călească și apoi se potrivește de sare, cimbru și piper. Se pune și foaia de dafin și se completează cu apă fierbinte, atât cât să o acopere.

Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc încet. Când este aproape gata se adaugă roșiile și se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se asezonează cu leuștean verde.

Se servește caldă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.