Ziarul electronic al arădenilor

Varză călită cu piept de porc afumat

Ingrediente:

două cepe

o lingură ulei

un ardei gras

250 gr. piept de porc afumat

150 gr. slănină de casă afumată

mix din boabe de piper

un kg. varză

o foaie de dafin

crenguţe de cimbru

crenguţe de mărar

sare şi piper după gust

fulgi chili (opţional)

Mod de preparare:

Se spală varza şi se toacă. Cepele şi ardeiul se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi. Slănina afumată se taie cubuleţe, pieptul de porc afumat se taie fâşii. Se pun bucăţelele de slănină în cratiţă la foc iute cu o lingură de ulei. După ce lasă grăsimea se adaugă ceapa şi ardeiul tocate, boabele de piper şi bucăţelele de piept afumat. Se lasă să se gătească cca. 10 minute împreună, se adaugă varza tocată şi se pune cca. 250 ml apă rece, foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi de mărar.

Se acoperă cratiţa şi din când în când se amestecă.

După cca. 30 minute varza este gata.

Opţional se presară la servire fulgi chilli dacă dorim ca mâncarea să fie picantă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.