Ziarul electronic al arădenilor

Vaporașele din Timișoara, atracție pentru arădeni

vaporaseVaporașele din Timișoara, care și-au început cursele duminică, au devenit o atracție și pentru arădeni, care se duc în orașul de pe Bega pentru a se plimba cu acest mijloc de transport de agrement.

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a afirmat că vaporașele au un „succes formidabil“, iar printre cei care s-au plimbat cu ele sunt și arădeni.

„Am fost informat că au fost destul de mulţi veniţi din Arad şi din diverse localităţi ale judeţelor din vest, pentru că deja s-a dus vestea că în Timişoara se pot face plimbări pe Bega cu vaporaşul“, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

În prezent, vaporașele sunt folosite doar pentru agrement, dar, când Primăria va avea toate aprobările, se va trece la transportul public pe Bega.

Potrivit primarului din Timișoara, transportul pe Bega se doreşte a fi cel de-al cincilea mod de transport în comun după tramvaie, autobuz, troleibuz, bicicletă, unul ecologic, sigur, ieftin şi care va ajuta la evitarea aglomeraţiei rutiere.

Municipalitatea anunţase că doreşte ca transportul naval pe Bega să fie gratuit timp ce cinci ani, tocmai pentru a-i încuraja pe timişoreni să-l folosească, dar au fost voci care au susţinut să municipalitatea trebuie să pună o taxă, cel puţin simbolică, de 1 leu călătoria, indiferent de lungimea traseului parcurs.

„Este un moment istoric pentru Timişoara, pentru că de 49 de ani pe Bega nu a mai existat transport public cu nave, ci au existat doar câteva ambarcaţiuni de agrement. Acum avem cele patru vaporete care vor circula pentru agrement, în primă fază. Putem spune că de acum avem şi o flotă de şapte ambarcaţiuni, următoarele trei urmând să sosească de la Galaţi până la data de 30 iunie“, a declarat, duminică, primarul Nicolae Robu.

Fiecare ambarcaţiune are o capacitate de 50 de locuri, aer condiţionat, sunt spaţioase, iar traseul de 10 km străbate Timişoara, pe axa Nord-Sud, de la Uzina de Apă, până la Podul Modoş

În luna decembrie s-au finalizat lucrările de amenajare a malurilor canalului Bega, iar falezele sunt dotate, pe toată lungimea, cu hamace, foişoare, nicip fin, grădini, bănci, locuri de joacă pentru copii şi o pistă continuă pentru biciclete.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *