Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad solicită măsuri pentru parcuri și locurile de joacă

Mizeria de pe străzi, fenomen care pare a se prelungi pe termen necunoscut în Arad, se alătură altora, la fel de neplăcute, în contextul nepăsării autorităților.

Cei care merg în parcuri, mai ales părinții și copiii, știu că aceste spații, în loc să fie o oază de relaxare destinată petrecerii plăcute a timpului, devin un motiv de stress și un risc pentru sănătate.

O vizită făcută în Parcul Copiiilor relevă o serie de probleme care nu deranjează doar estetic, ci pot provoca accidente serioase celor mici: bureți de protecție rătăciți sau lipsă,  balansoare defecte sau dispărute, stâlpi de iluminat care permit accesul facil la curentul electric, bănci rupte sau cu mânere lipsă,  gard de protecție la tobogan absent, WC-uri publice în paragină. Toate acestea sunt pericole la adresa sănătății micilor și marilor arădeni și necesită o remediere imediată precum și prevenirea apariției lor în viitor.

Cu ocazia dezbaterii proiectului de buget pe 2017, USR a atras atenția administrației asupra sumelor uriașe alocate pentru întreținerea și reparația parcurilor și locurilor de joacă, inclusiv pentru curățenie zilnică. Amintim că pentru aceste servicii au fost alocați 1,5 milioane de lei (sau jumătate de milion corespunzător perioadei deja scurse din an), fără rezultat deocamdată.

Soluția USR pentru paza acestor obiective este darea lor în gestiune, după modelul companiilor private. Atunci când se face schimbul persoanelor responsabile de paza lor, se întocmește un proces verbal de predare-primire și astfel se poate identifica imediat când s-a produs o defecțiune sau un furt, iar administrația locală poate interveni a doua zi pentru a îndrepta situația.

USR Arad cere adminstrației locale să efectueze de îndată reparațiile necesare și curățenia zilnică a parcurilor și a locurilor de joacă din cartiere. Principiul responsabilității cheltuirii banului public trebuie să guverneze gestionarea situațiilor de genul celor descrise mai sus. Sumele alocate anual pentru paza și întreținerea parcurilor și a locurilor de joacă trebuie să se regăsească în calitatea acestor spații, nu doar pe hârtie. Numai așa se vor întoarce banii contribuabililor în servicii publice de care aceștia au atâta nevoie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.