Ziarul electronic al arădenilor

USR Arad organizează o dezbatere despre problemele legate de urbanism

Organizația locală a Uniunii Salvați Romănia continuă seria dezbaterilor publice, invitând cetățenii interesați să îți exprime opiniile pe tema situației prezente, precum și a evoluției viitoare a municipiului Arad, din punct de vedere urbanistic.

Întâlnirea va avea loc joi, 9.11.2017, de la ora 18.00, la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etajul 4.

Printre invitați s-au anunțat arhitecții Alexandru Nagy Vizitiu, Radu Măran, precum și artistul plastic arădean Lucian Țidorescu.

Putem observa că municipiul nostru suferă din punct de vedere al patrimoniului construit, zona centrală a acestuia fiind un exemplu elocvent al problemelor care macină la propriu clădirile istorice ale Aradului.

Pe lângă acest fapt, lipsa unui plan coerent pentru transformarea unor artere bogate din punct de vedere arhitectural în zone pietonale, pentru aducerea cetății în circuitul turistic, pentru punerea în valoare a unor imobile cu un istoric deosebit, ne conving de necesitatea unei schimbări în modul de abordare al acestor probleme.

Sergiu Vlad, USR Arad: „Trăim într-un oraș deosebit, cu o personalitate puternică, reflectată în clădirile sale monumentale, în bulevardul central și o cetate cu potențial imens. Din păcate, observăm că spiritul municipiului nostru se stinge.

Orașe precum Oradea, Alba Iulia, ca să nu mai spun de Sibiu, sunt acum cu mult în fața Aradului. Indiferența autorităților locale duce la pierderi care cu greu vor putea fi recuperate. Mă doare să văd starea jalnică în care este întreaga zonă centrală, în timp ce prin alte părți clădirile istorice sunt restaurate și strălucesc, devenind un autentic magnet pentru turiști”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.