Ziarul electronic al arădenilor

Urmăriţi general şi internaţional depistaţi la frontieră

comunicat presaLa sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat unor echipe de poliţişti, şase persoane, cetăţeni români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general şi internaţional.

Pe numele lor erau emise mandate europene de arestare, respectiv mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către autorităţile din România şi Germania.

În cursul zilei de ieri, 17.07.a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, Constantin S., în vârstă de 22 ani şi Iulian S., în vârstă de 49 ani. Cu ocazia verificărilor specifice poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbaţilor erau emise, de către autorităţile române, mandate de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, respectiv viol.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac II şi P.T.F. Nădlac I au depistat, cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, alţi trei cetăţeni români care erau urmăriţi general, de către autorităţile române.

Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, aveau de executat pedepse privative de libertate de 5 ani şi 4 luni pentru evaziune fiscală, respectiv 1 an şi 6 luni şi 1 an şi 2 luni pentru  furt.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat, pe sensul de intrare în România, pe cetăţeanul român Emil L., în vârstă de 42 ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din Germania, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă.

În toate cazurile, persoanele au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de SPTF Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.