Unitățile de învățământ din Arad, reabilitate termic

Publicat de actualitati-arad in 05 Feb, 2013 | Parerea ta

reparatiiPrimăria Arad va începe, în acest an, programul de reabilitare termică a clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ, investiții pentru care vor fi accesate fonduri europene nerambursabile prin programul de finanțare UE 2014-2020.  

În această săptămână, primarul Gheorghe Falcă și responsabilii din Primărie se întâlnesc cu reprezentanții tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar din Arad, pentru a stabili detaliile proiectelor, în funcție de situația specifică fiecărei unități.

În cursul zilei marți, cei de la Primărie s-au întâlnit cu directorii grădinițelor, iar cele două părți au analizat necesarul de lucrări, inclusiv pentru extinderea spațiului acolo unde este necesar, fie prin marsardarea imobilelor, fie prin construirea unor corpuri noi de clădire.

„Lista de priorități este deschisă de investițiile la grădinițele cu program prelungit, deoarece funcționează în imobile cu suprafețe mari și cu consum ridicat de energie termică“, se menșionează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Întâlnirile vor continua miercuri, cu directorii școlilor gimnaziale, iar joi, cu conducerile liceelor.

„În bugetul local al anului 2013 vor fi prevăzute fonduri pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a documentațiilor tehnice pentru aproximativ 40 de clădiri de școli și grădinițe din municipiu. Până în prezent, Primăria municipiului Arad a realizat reabilitarea termică a 5 grădinițe, 6 școli și a internatului Colegiului Național «Vasile Goldiș»“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Investițiile au fost derulate cu finanțare de la bugetul local și fonduri europene.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare