Ziarul electronic al arădenilor

Unitatea militară din Gai, reabilitată cu peste 9 milioane euro

14215320_1219562478083605_1204405554_oViceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a prezentat în această dimineață lucrările care municipalitatea le va realiza pentru reabilitarea cazarmei din Gai, în vederea mutării militarilor din Cetatea Aradului.

Conferința de presă a avut loc în incinta vechii UM Gai, astfel ca jurnaliștii să poată să-și facă o imagine asupra anvergurii obectivului și amplorii investițiilor programate aici, în cadrul angajamentelor asumate de Municipiul Arad în schimbul preluării Cetății Aradului de la Ministerul Apărării. Licitația de lucrări va fi lansată în această toamnă.

Proiectanții care au elaborat documentația tehnică au estimat valoarea lucrărilor pentru reabilitarea cazarmei Gai la peste 9 milioane de euro.

Lucrările, stabilite conform cerințelor Ministerului Apărării, vor cuprinde atât reabilitări ale clădirilor existente (2,9 milioane euro) cât și realizarea de construcții noi (4,76 milioane euro) și rețele de utilități (1,75 milioane euro).

Dintre construcțiile existente în prezent,13 pavilioane vor beneficia de reparații capitale, consolidări și modernizări, 16 vor fi desființate și se vor realiza 15 construcții noi.

Pentru preluarea Cetății Aradului de la Ministerul Apărării, Municipiul Arad a mai pus la dispoziția armatei un teren de 10 ha pentru poligon de instruire precum și terenul pentru construirea de blocuri ANL pentru militari.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *