Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Clinic Județean Arad va fi extinsă

Publicat de actualitati-arad in 20 Jun, 2013 | Parerea ta

foto1Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad va fi extinsă, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Prin execuția acestei lucrări se va reamenaja corpul existent, în suprafață de 615 mp, se va realiza o supraetajare de 215 mp și o extindere de 230 mp, astfel încât suprafața totală desfășurată a UPU-SMURD la finalizarea construcției va fi de 1.060 mp. Totodată, în urma extinderii unității, numărul de paturi va creşte de la 18 la 33.

Valoarea totală a lucrării de extindere, reabilitare şi modernizare a UPU depăşeşte 2.700.000 de lei, banii fiind alocați din bugetul Consiliului Județean Arad.

Demararea unei astfel de lucrări a fost determinată de faptul că după unirea celor trei unităţi sanitare arădene (Spitalul Municipal, Matern şi Judeţean) implicate în procesul de reorganizare în domeniul sănătăţii s-a desfiinţat, potrivit prevederilor legale în vigoare, Compartimentul de Primire Urgenţe existent în structura fostului Spital Municipal. Astfel, urgenţele sunt asigurate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad prin această unitate care funcţionează la sediul central.

De asemenea, prin înfiinţarea la Arad a bazei aeriene pentru elicopterul SMURD, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este implicat în derularea intervențiilor medicale din întreaga zonă de Vest în care este necesară implicarea elicopterului medical, cu efecte asupra volumului de muncă desfășurat prin UPU-Arad.

Monica Puticiu, şeful secţiei UPU, a spus că această extindere era necesară deoarece, în ultimii ani, a avut loc o creştere marcantă a numărului de prezentări la Unitatea de Primire Urgențe.

Dacă în anul 2010 am avut circa 55.000 de prezentări, în anul 2011 numărul prezentărilor a fost de 62.000, iar în anul 2012 s-a ajuns la aproape 70.000 de prezentări. Acest lucru a făcut ca spaţiul să fie insuficient şi, de foarte multe ori, supraaglomerat”, a menționat Monica Puticiu.

Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a spus că extinderea Unității de Primire Urgențe va asigura spaţii adecvate pentru reducerea timpilor de aşteptare şi desfăşurarea eficientă a actului medical de urgenţă.

„Era extrem de mare nevoie de această lucrare, pentru că Aradul este pe culoarul de intrare în Europa, iar numărul accidentelor de circulaţie este în creştere“, a afirmat Teodora Olariu.

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a declarat, joi, că Ministerul Sănătății nu a alocat, în acest an, bani pentru Spitalul Județean.

„Până acum, toate proiectele pe care le-am avizat în Consiliul Județean sunt în implementare şi dorim să dezvoltăm în continuare infrastructura spitalului, asteptând şi un sprijin din partea Ministerului Sănătăţii. Menţionez că, în acest an, Ministerul Sănătății nu a alocat nici un leu Spitalului Clinic Judeţean Arad, cele 4 milioane de euro preconizate în dezvoltarea spitalului fiind angajate de Consiliul Judeţean Arad”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

În curtea Spitalului Clinic Judeţean Arad se lucrează și la construirea unui pavilion administrativ, lucrările urmând să fie finalizate în următoarele 2-3 luni.

„Acest pavilion este necesar deoarece, în momentul de faţă, atât direcţiunea, cât şi alte servicii, sunt în clădirea unde se desfăşoară şi actul medical. Relocarea spaţiilor administrative într-o clădire nouă era iminentă deoarece că clădirea Spitalului Judeţean este subdimensionată”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

foto

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare