Unde au fost cele mai multe accidente de muncă în 2013

Publicat de actualitati-arad in 05 May, 2014 | Parerea ta

accident de muncaPeste 80 de angajați ai unor firme din județul Arad au suferit, anul trecut, accidente de muncă, iar doi angajați și-au pierdut viața.

Conform Analizei accidentelor de muncă produse şi înregistrate în anul 2013, la unităţile de pe raza judeţului Arad, prezentată în şedinţa Colegiului Prefectural, în 2013 au fost înregistrate 80 de accidente de muncă, în urma cărora 83 persoane au fost accidentate, dintre care două mortal.

În Analiza accidentelor de muncă produse şi înregistrate în anul 2013 se menționează că din cele 83 de persoane accidentate, 8 au fost implicate în accidente de muncă de traseu, 4 au fost accidentate ca urmare a unei agresiuni în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu iar 7 persoane şi-au pierdut temporar capacitate de muncă în accidente de circulaţie.

Cele două accidente de muncă mortale au fost înregistrate la SC Lagermax SRL (accident de circulaţie) şi la I.I. Miuţescu (accident de circulaţie).

Domeniile de activitate economică unde s-au înregistrat cei mai mulţi accidentaţi sunt: fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare de autovehicule (11 accidentaţi), fabricarea de fire şi cabluri electrice şi electronice (3 accidentaţi) şi fabricarea materialului rulant (2 accidentaţi).

Unităţile cu cei mai mulţi accidentaţi la locul de muncă în 2013 au fost SC Takata Petri Romania SRL (6 accidentaţi), SC Webasto România SRL (5 accidentaţi), SC Coficab Eastern Europe SRL (3 accidentaţi) şi SC Astra Rail Industries SRL (2 accidentaţi).

„Cauzele care au generat accidentarea celor 83 persoane sunt efectuarea necorespunzătoare de comenzi, manevre, neefectuarea la timp a operaţiilor indispensabile securităţii muncii, efectuării necorespunzătoare a operaţiilor de muncă, căderi de la înălţime prin dezechilibrare“, se menționează în Analiza accidentelor de muncă produse şi înregistrate în anul 2013.

Concluziile analizei arată că producerea de accidente de muncă are loc din cauza neatenţiei, a deficienţelor în sistemul de pregătire şi instruire a personalului, fapt care duce la necunoaşterea factorilor de risc şi ignorarea pericolelor.

Analiza mai arată că nu se cunosc şi nu se respectă tehnologiile şi procedurile de lucru, iar conducătorii locurilor de muncă tolerează abaterile de la respectarea normelor de securitate a muncii şi folosesc angajaţi noi lipsiţi de experienţă şi fără pregătire profesională corespunzătoare pentru efectuarea muncii respective.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare