Ziarul electronic al arădenilor

Un vot pentru liniștea din Parcul „Eminescu“

IMG_6608Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad, privind aprobarea domentaţiei de urbanism pentru „Plan urbanistic pentru zona construită protejată, zonă monumente protejate Arad”, a fost modificată, marţi, fiind eliminate două amendamente, pe care societatea civilă le-a considerat ca fiind „ilegale“.

Este vorba despre amendamentele care privesc elaborarea de studii de fezabilitate pentru reamenajări în zona Parcului „Eminescu“, unde municipalitatea a intenționat să amenajeze un pasaj subteran și o parcare, şi în zona „Constructorul“.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, le-a cerut, marți, consilierilor locali să aprobe această hotărâre, deoarece, în caz contrar, „din cauza Prefecturii, dezvoltarea oraşului în zona istorică va fi blocată“.

„Prefectura putea să atace cele două amendamente, însă, din cauză că a atacat întreaga hotărâre nu mai putem emite certificate de urbanism în zona istorică. Decât să mergem în proces cu Prefectura, care ar dura peste 6 luni, şi să obstrucţionăm dezvoltarea oraşului, mai bine renunţăm la cele două amendamente. Vă rog să fiţi de acord cu acest proiect pentru că are legătură cu cetăţenii. Este regretabil ca Aradul să nu aibă investiţii în zona centrală deoarece sunt blocate printr-un atac al Prefecturii”, a spus Gheorghe Falcă, în ședința Consiliului Local Municipal.

Acesta a mai anunțat că nu renunţă la ideea reamenajării Parcului „Eminescu“.

„Aşa cum am mai spus, ideea nu va muri. Ideea de a construi un parc central va rămâne”, a afirmat Falcă.

Primăria Arad va realiza un nou Plan Urbanistic Zonal special pentru Parcul „Eminescu“, în cadrul căruia se va avea în vedere amenajarea unei parcări şi a unui pasaj rutier subteran, precum și a unui parc central, deasupra celui existent.

Primarul Falcă, a spus, recent, că, după ce Prefectura a atacat în instanță două amendamente făcute la Planul Urbanistic al „Zonei Monumente Protejate“, s-a blocat dezvoltarea acestei zone, astfel încât nu mai pot fi emise certificate de urbanism în cazul a peste 100 de persoane fizice şi juridice, care au solicitat aceste documente în lunile decembrie şi ianuarie.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.