Un tablou pictat de Pablo Picasso, vândut la licitaţie cu 45 milioane de dolari

Publicat de actualitati-arad in 06 Feb, 2013 | Parerea ta

portretUn portret pictat în 1932 de Pablo Picasso, care o reprezintă pe “muza” lui Marie-Thérèse Walter, intitulat “Femme assise près d’une fenêtre”, a fost vândut cu 28,6 milioane de lire sterline (45 milioane de dolari), la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, marţi seară, la Londra.

Acest tablou în ulei, cu dimensiunile de 146 centimetri x 114 centimetri, considerat cel mai important din cadrul licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Sotheby’s, era estimat la un preţ cuprins între 25 de milioane de lire sterline şi 35 milioane de lire sterline. Tabloul, care aparţinea unui colecţionar european, a fost achiziţionat prin telefon de un colecţionar a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Pictura face parte dintr-o serie de portrete care au dezvăluit publicului larg, cu ocazia unei expoziţii organizate la Paris în 1932, relaţia amoroasă dintre Picasso şi Marie-Thérèse Walter, în perioada în care pictorul era căsătorit cu balerina Olga Khokhlova.

Artistul a întâlnit-o în 1927 pe Marie-Thérèse, pe atunci în vârstă de 17 ani, iar aceasta a devenit ulterior amanta pictorului, cu care a avut o fiică, Maya, născută în 1935.

Tabloul, care a fost vândut în 1985 de nepoata pictorului, Marina, a fost scos apoi la licitaţie de casa Christie’s, la New York, în 1997, unde a fost adjudecat cu 7,4 milioane de dolari.

Preţul la care a fost vândut acest portret marţi seară la Londra este departe de preţul atins de un alt tablou de Picasso, ce o reprezintă tot pe Marie-Thérèse, datând tot din anul 1932, intitulat “Nu au plateau du sculpteur”, adjudecat cu 106,48 milioane de dolari pe 4 mai 2010 în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie’s la New York.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare