Un tablou confiscat de nazişti, vândut la licitaţie cu aproape 3,4 milioane de dolari

Publicat de actualitati-arad in 08 Jun, 2013 | Parerea ta

the-duetUn tablou pictat de artistul olandez Gerrit van Honthorst, în secolul al XVII-lea, care a aparţinut unui sfătuitor al ţarinei Ecaterina cea Mare şi a fost expus la Muzeul Ermitaj din Rusia înainte de a fi confiscat de nazişti, a fost vândut la licitaţie cu aproape 3,4 milioane de dolari.

Tabloul “The Duet”, confiscat de nazişti de la colecţionarul de artă evreu Bruno Spiro şi vândut apoi, în 1969, Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, a fost vândut cu 3.371.750 de dolari (comision inclus) la o licitaţie organizată miercuri, de casa Christie’s.

Pictura, pe care muzeul din Montreal a cedat-o moştenitorilor lui Bruno Spiro în luna aprilie, era estimată la un preţ cuprins între 2 milioane de dolari şi 3 milioane de dolari.

Cumpărătorul acestui tablou, pictat în 1624, este Johnny van Haefton Ltd., un comerciant de artă londonez, specializat în operele marilor maeştri olandezi şi flamanzi.

Tabloul “The Duet”, care prezintă o femeie şi un bărbat – posibil o curtezană şi clientul ei – aplecaţi peste o carte, la lumina lumânărilor, a aparţinut contelui Alexandr Stroganov din Sankt Petersburg, sfătuitorul ţarinei Ecaterina cea Mare în domeniul artei. A fost expus la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg înainte de a fi naţionalizat după revoluţia rusă. Regimul sovietic l-a vândut la licitaţie în 1931, la Berlin, iar Bruno Spiro l-a cumpărat la puţin timp după aceea.

După Al Doilea Război Mondial, tabloul a aparţinut mai multor colecţionari germani, înainte de a fi achiziţionat de muzeul din Montreal.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare