Un strop de lumină și frumusețe pentru Castelul de la Săvârșin

Publicat de actualitati-arad in 21 Aug, 2013 | Parerea ta

savarsinPrincipesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au fost prezenți, în cursul acestei luni, la Castelul de la Săvârșin, unde au încercat să aducă „un strop de lumină și de frumusețe locului“.

Principele Radu scrie pe blogul său că, „În fiecare an, Principesa Moștenitoare folosește șederea din vară la Săvârșin pentru a continua „minuțioasa și atât de frumoasa acțiune de punere la locul lui a patrimoniului lăsat de Regina Elena“.

„În luna decembrie a anului trecut s-au împlinit cinci ani de la începerea reparațiilor în interiorul castelului. Folosit în cei cincizeci și trei de ani de confiscare drept școală, spital și casă de protocol, edificiul a suferit de pe urma greșitelor intervenții la forma și structura clădirii. Au fost necesare cincisprezece diferite echipe de meșteri pentru a aduce clădirea, în interior, la forma lăsată de Regina Elena“, a scris Principele Radu.

De asemenea, Principele mai scrie că „În cursul lunii acesteia, Principesa și cu mine am încercat să aducem încă un strop de lumină și de frumusețe locului, respectând întocmai atmosfera creată atât de subtil și de insipirat de mama Regelui“.

„Un mic obiect așezat la locul lui, un element de decorațiune interioară, o piesă de mobilier restaurată cu materialele timpului de atunci (adică elemente naturale), toate acestea schimbă complet goliciunea și urâțirea pe care castelul le-a suferit pe nedrept. Desigur, niciunul dintre obiectele originale din castel nu mai există. Ele au dispărut la confiscare și astăzi bucură ochii unor instituții sau persoane private“, a menționat Principele pe blogul său.

Multe dintre florile din fotografii sunt crescute în grădina castelului sau în seră, precizează Principele, care a postat pe blog mai multe imagini din interiorul Castelului de la Săvârșin.

Castelul Săvârşin a fost construit în perioada 1650-1680, iar în proprietatea Regelui Mihai a intrat în 1943, prin cumpărare. După ce a fost confiscat de regimul comunist în 1948, castelul a revenit în proprietatea Casei Regale abia în 2001.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare