Un „sat european“ va fi amenajat în centrul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 07 May, 2014 | Parerea ta

sat-1Elevi de la școlile din Arad vor amenaja, în ziua de 9 mai, când este sărbătorită Ziua Europei, un „sat european“, pe platoul din fața Palatului Administrativ,.

În cadrul „satului european“ vor fi standuri la care vor fi prezentate preparate tradiționale, dar și obiecte și destinații specifice fiecărei țări membre a Uniunii Europene. Deschiderea „satului european“ va ava loc la ora 10.30.

Prin amenajarea „Satului european”, organizatorii doresc să aducă în fața arădenilor tradițiile și cultura popoarelor europene, diversitatea și spiritul de interculturalitate care definesc Uniunea Europeană.

„La fiecare din corturile amenjate, cei care doresc pot degusta mâncăruri tradiționale din mai multe țări europene. Scopul acestui eveniment îl constituie promovarea spiritului de interculturalitate și cunoașterea țărilor europene, iar cei prezenți vor primi materiale și produse specifice fiecărei țări“, a spus Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad.

Evenimentul, aflat la a V-a ediție, este organizat de Primăria municipiului Arad, Direcția de Asistență Comunitară prin Centrul Europe Direct Arad și Politia Comunitara Arad, împreun[ cu Inspectoratul Școlar Județean, Asociaţia Educatio și Centrul Județean de Voluntariat Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare