Un român a furat 15.000 de euro dintr-un autocar

Publicat de actualitati-arad in 15 Mar, 2013 | Parerea ta

AutoPeste 15.000 euro şi alte bunuri au fost furate de un român, dintr-un autocar care tranzita Slovenia.

Bărbatul se numeşte Marius N., are 39 ani şi era însoţit de concubina lui, Ana Maria O., de 32 ani, ambii fiind din Bucureşti. Cei doi au fost depistaţi la punctul de frontieră Nădlac, într-un autoturism BMW, înmatriculat în România.

Acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră au procedat la un control amănunţit asupra autoturismului şi persoanelor, ocazie cu care, pe bancheta din spate, sub haine, a fost găsită o geantă cu documente aparţinând unei firme de transport din România, un telefon mobil, iar în portiera din spate trei plicuri ce conţineau bani.

Totodată, asupra bărbatului au fost descoperite două cutii în care se aflau telefoane mobile Iphone 5, iar asupra femeii s-a descoperit un portofel cu bani şi diferite carduri bancare. În urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit ca este vorba de 15.355 euro.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bunurile şi sumele de bani depistate au fost sustrase de Marius N. dintr-un autocar care aparţinea unei firme de transport din România, care se întorcea cu 53 de pasageri din Spania.

Astfel, în timp ce autocarul staţiona într-o staţie de alimentare cu carburanţi pe teritoriul Sloveniei, iar şoferii şi pasagerii se aflau în restaurantul staţiei, bărbatul a urcat în autocar şi a sustras bunurile şi sumele în valută.

Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că a lucrat anterior la firma de transport şi că a sustras geanta de valori a şoferului pentru a-şi recupera o datorie a firmei faţă de el.

La rândul ei, femeia a declarat poliţiştilor de frontieră că nu ştia de planurile concubinului său şi a aflat abia după ce acesta a sustras bunurile şi sumele de bani.

Conform declaraţiei tinerei, cei doi au convenit să ascundă bunurile pentru ca, odată ajunşi în ţară, să găsească o modalitate de a le înapoia.

Celor doi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat iar bunurile şi sumele de bani au fost reţinute, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare