Proiect aşteptat de cinci ani în Arad, abandonat. Banii au mers spre alte priorităţi

Publicat de actualitati-arad in 17 Jun, 2013 | Parerea ta

tramvaiModernizarea transportului public din Arad este aşteptată de ani de zile, timp în care oficialii s-au tot lăudat cu o serie de proiecte care nu au fost aplicate niciodată.

Cel mai aşteptat, dar şi cel mai promovat de autorităţi, a fost proiectul de realizare a unui sistem electronic de informare a călătorilor despre programul şi poziţia în trafic a mijloacelor de transport în comun.

Ideea a fost lansată la mijlocul anilor 2000, dar în 2008 a fost prezentat oficial un proiect în acest sens, în valoare de 300.000 de euro. Pe atunci, conducerea Companiei de Transport Public (CTP) anunţa că va cheltui aceşti bani pentru a instala module GPS pe toate tramvaiele şi autobuzele urbane, care vor transmite călătorilor, direct pe panouri digitale ce ar fi trebuit montate în staţii, informaţii despre poziţia vehiculelor şi timpul rămas până la sosire.

S-au scurs aproape cinci ani de atunci, dar licitaţia pentru desemnarea firmei ce avea să implementeze sistemul nu a mai avut loc niciodată. Banii au mers pe alte priorităţi, spun acum reprezentanţii CTP.

Petru Cuvineanu, director tehnic CTP: “S-a renunţat la acest proiect pentru că au existat alte priorităţi iar Primăria Arad propunea un alt sistem de management al transportului public”.

Totuşi, răspunsul oferit pentru stirileprotv.ro/vest e greu de înţeles, în condiţiile în care proiectul a fost intens promovat, iar sistemul propus de municipalitate nu prevede transmiterea de informaţii utile către călători, ci doar taxarea electronică, respectiv montarea unor automate pentru eliberarea de bilete.

Alte câteva proiecte promovate intens de municipalitate nu s-au materializat, cum ar fi realizarea unui covor de iarbă între şinele de tramvai. De asemenea, edilii promiteau acum câţiva ani că vor pune la punct sistemul “undă verde”, care ar fi permis tramvaielor să treacă prin trafic fără să oprească la semafoare, astfel încât călătorii ar fi ajuns mai rapid la destinaţii.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare