Un nou termen în concursul pentru logo şi mascota Aradului

Publicat de actualitati-arad in 12 May, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERATermenul până la care se pot depune lucrările la concursul cu premii în valoare de 20.000 lei, pentru stabilirea unui logo și a unei mascote, cu care Aradul va participa în comeptiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, a fost prelungit.

Organizatorii concursului, Asociaţia Arad – Capitală Culturală Europeană 2021 şi Primăria municipiului Arad, au anunțat că termenul limită până la care se pot depune lucrările este 23 mai 2014 (data Poştei), iar câştigătorul va fi anunțat în săptămâna 2-9 iunie 2014.

Decizia de prelungire a termenului de predare a lucrărilor a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea artiştilor, care au apreciat ca ar fi binevenită o prelungire a termenului pentru depunerea lucrărilor.

Termenul inițial pentru depunerea lucrărilor a fost 16 mai.

Competiţia este deschisă pentru două secţiuni. În prima secțiune, pentru stabilirea unui logo, sunt căutate elementele care să definească Aradul „ca o comunitate dinamică“, tendința organizatorilor concursului fiind către „înnoire, reinventare“, respectând însă cultura, tradiţiile, patrimoniul local existent.

Potrivit organizatorilor, logoul Asociaţiei trebuie să definească personalitatea şi caracterul Aradului.

„Logoul va exprima spiritul multietnic şi multicultural al Aradului, ambiţiile de a se valida ca un oraş deschis, un spaţiu al integrării şi al creaţiei. Materialele promoţionale ale Asociaţiei vor fi personalizate cu logoul respectiv, fie că este vorba de tipărituri, obiecte vestimentare sau on-line“, au menționat reprezentanții Asociației.

A secțiune a concursului este pentru desemnarea unei mascote.

„Dorim să asociem demersului nostru o figură simpatică, un simbol al comunităţii locale, inspirat din viaţa noastră de zi cu zi. Mascota poate fi o clădire, un element geometric, un animal, orice grup reprezentativ sau construcţie care pot fi asociate cu spiritul Aradului. Se va ţine cont de faptul că ea trebuie ulterior croită şi realizată dintr-un material textil sau plastic, care se va constitui într-un obiect de promovare a Asociaţiei şi a Aradului“, au mai precizat cei de la Asociația Arad – Capitală Culturală Europeană 2021.

În urma unei decizii care va fi luată de un juriu format din specialişti se vor acorda două premii, fiecare în valoare de câte 10.000 de lei (TVA inclus).

Dreptul de proprietate pentru logo şi mascotă va fi implicit transferat Asociaţiei, odată cu ridicarea premiului.

Concurenţii vor expedia lucrările lor în format tipărit şi electronic, la adresa asociatiei: Arad, str. Horia nr. 2, apt. 6 C.

Pe mapă (dosar plic cu marginile sigilate) nu se vor trece datele de identificare ale concurentului, ele regăsindu-se în interiorul mapei, într-un plic separat, închis.

Plicul va conţine o scrisoare de prezentare cu datele de contact ale competitorului şi un Curriculum Vitae.

Pot depune lucrări persoanele fizice, asociaţiile, fundaţiile, societăţile comerciale de orice fel. Oricare participant poate depune în concurs mai multe mape, respectând strict prevederile stipulate.

După semnarea contractului, câştigătorul va livra materialele suplimentare solicitate pentru logo, respectiv mascotă, la cererea Asociaţiei, în termen de 7 zile de la fiecare solicitare formulată în scris.

Mapa de concurs va conţine: plicul închis cu datele de identificare ale concurentului, planşe în format A4, color, cu propunerea de logo sau de mascotă, grafică sau jpg (rezoluţie format electronic min. 300 de pixeli), explicarea conceptului.

Este necesar să figureze pe verso şi codul de culoare pentru tipar.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare