Ziarul electronic al arădenilor

Un nou proiect Erasmus+, câștigat de Centrul Municipal de Cultură

Centrul Municipal de Cultură este una din instituțiile care a câștigat, sub egida „By the book“ un proiect Erasmus+ de mobilitate pentru tineret, în valoare totală de 63.500 euro.

„By the Book“ este un proiect EVS în contextul programului Erasmus+/ KA1 prin care un consorțiu de 10 parteneri europeni acreditați vor organiza 2 stagii de voluntariat transfrontalier găzduite în Arad.

Participanții vor fi 16 tineri din Portugalia, Polonia, Franța, Italia, Spania, Germania, Grecia, Turcia.

De asemenea, proiectul asigură incluziunea a 4 tineri cu oportunități reduse din categoria „obstacole economice“.

Facem precizarea că instituția coordonatoare este Centrul Municipal de Cultură, iar organizația de găzduire Centrul Județean de Voluntariat.

Obiectivele proiectului sunt:

Dezvoltarea/îmbunătățirea acelor competențe de expresivitate culturală și antreprenoriale necesare susținerii unei activități independente în domenii culturale în rândul celor 16 participanți;

Creșterea implicării active a grupurilor țintă în activitățile cultural-artistice din comunitatea lor.

Scopul proiectului:

Diversificarea ofertei de oportunități educaționale cu caracter cultural-artistic în rândul persoanelor și comunităților implicate în proiect pe întreg ciclul de viață al acestuia.

Programul de voluntariat va include organizarea unei campanii de promovare a lecturii în rândul tinerilor din Arad în colaborare cu reprezentanții bibliotecii județene „A.D. Xenopol“, activități de voluntariat în cadrul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol“ Arad, implicarea activă a voluntarilor EVS în organizarea a 3 festivaluri internaționale, inițiative personal, inspirate de talente/capabilități individuale ale fiecărui voluntar.

Proiectul se va derula pe durata a 22 luni, în perioada 1 martie 2017 – 31 decembrie 2018.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *