Ziarul electronic al arădenilor

Un nou cutremur înregistrat în județul Arad

cutremureUn cutremur cu o magnitudine de 2 grade pe scara Richter a fost înregistrat, sâmbătă dimineața, în zona localităților Galșa-Măderat, acesta fiind al treilea seism din ultimele trei luni, în județul Arad.

Conform Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de sâmbătă, localizat manual, a fost înregistrat la ora 8.36, la o adâncime de un kilometru.

Ultimul cutremur în județul Arad fost înregistrat în dimineața zilei de 11 mai, la ora 9.12 minute, în aceași zonă, Galșa-Măderat, la o adâncime de 3 kilometri, magnitudinea fiind de 2,1 grade pe scare Richter.

Un alt cutremur a fost înregistrat în județul Arad, în zona Neudorf, a avut loc în seara zilei de 29 februarie, la ora ora 20.35, la 7 kilometri adâncime și a avut o magnitudine de 2.

Cutremurele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie în interiorul Pământului în urma fracturării rocilor supuse tensiunilor acumulate.

Cutremurele din România de origine tectonică se produc de-a lungul unor falii crustale (situate la adâncimi <60 km) sau la adâncimi intermediare (aproximativ între 60 și 200 km adâncime).

Magnitudinea (M) unui cutremur este o mărime adimensională ce caracterizează energia eliberată în focarul unui cutremur sub formă de unde seismic.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *