Un milion de euro pentru Lunca Mureşului

Publicat de actualitati-arad in 25 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaMarţi, 15 septembrie 2015, la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost semnat contractul de finanţare al proiectului „Stoparea extinderii speciilior invazive de plante în Parcul Natural Lunca Mureşului – SESIL“, în valoare de un milion de Euro.

Finanţarea este asigurată prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în care ţările donatoare sunt Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Proiectul îşi propune să restaureze mai multe agro-ecosisteme afectate de prezenţa unor specii invazive de plante, în special amorfa (salcâmul pitic), care ocupă sute de hectare de teren agricol în aria protejată.

De asemenea, va fi organizată o campanie de conştientizare a comunităţilor din preajma Parcului Natural Lunca Mureşului cu privire la efectele negative generate de extinderea speciilor invazive de plante în aria protejată şi vor fi prezentate metodele de combatere a acestora.

Partenerii Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului în implementarea acestui proiect sunt: „Universitatea Aurel Vlaicu Arad“, care va realiza o strategie de combatere a speciilor invazive de plante şi „Asociaţia Centrul de Dezvoltare Arad“, care va implementa campania de conştientizare a comunităţilor locale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare