Un logo pentru Arad: O stea în șase colțuri

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2014 | Parerea ta

logo aradConcursul pentru realizarea unui logo cu care Aradul va participa în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 a fost câștigat de Sorin Neamțu, fratele președintelui partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, care s-a prezentat în competiție cu o stea în șase colțuri, „simbolul multiplicat al Cetăţii Aradului“

În competiţia pentru stabilirea logo-ului s-au înscris 55 de lucrări. Organizatorii concursului au spus că logo-ul ales va fi unul prelimnar, cel definitiv urmând să fie stabilit anul acesta, în urma altui concurs.

Logo-ul prezentat de Sorin Neamțu, absolvent al Facultății de Arte, din cadrul Universității de Vest Timișoara, este o stea în şase colţuri, care conform, organizatorilor concursului, este un „simbol al Cetăţii Aradului, care, multiplicată, se transformă într-un cerc, simbolul perfecţiunii, al tinereţii, al oraşului modern“.

„Logo-ul desemnat câștigător este un logo de etapă și argumentul selecției a fost acela că persoana care a concurat nu a venit doar cu un logo, ci și cu o propunere de identitate vizuală. Logo-ul este o privire în viitor. El reprezintă, totodată, transferul nostalgiei trecutului oraşului către profta de viaţă şi entuziasmul către nou. Este înlocuirea paseismului cu noul, cu tinereţea. Un joc al multiplicării şi diversităţii cromatice. Prin multiplicare, steaua cu şase colţuri se transformă într-un cerc, care este forma perfectă”, a spus Andrei Ando, membru fondator al Asociației Arad – Capitală Culturală Europeană 2021.

Organizatorii concursului s-au gândit să pună, în prima fază, logo-ul pe mai multe mori de vânt, care vor fi amplasate pe pasarela care se construiește peste râul Mureș, în zona Ştrandului Neptun şi pe un mash, care va fi montat pe faţada sediului Asociaţiei, din centrul Aradului.

De asemenea, materialele promoţionale ale Asociaţiei vor fi personalizate cu acest logo.

Câștigătorul concursului, Sorin Neamțu, a primit un premiu de 10.000 lei, iar autorul logo-ului a spus că va dona banii Asociației Arad – Capitală Culturală Europeană 2021.

„Sunt onorat de alegerea dumneavoastră şi vă mulţumesc. Faptul că decizia juriului a fost aceea de a selecta, prin intermediul unui concurs deschis, doar o identitate vizuală de etapă, nicidecum una definitivă, este de asemenea îmbucurător pentru mine. Mai cu seamă că o astfel de alegere este consistentă cu conceptul propus de mine pentru comunicarea candidaturii Aradului la titlul de Capitală culturală europeană. E un concept care propune mai degrabă dinamism decât confort birocratic, mai degrabă căutare, creativitate şi reinventare decât paseism şi admiraţie necritică faţă de tradiţie. O privire îndrăzneaţă spre viitor ar fi, în opinia mea, mai benefică acestei candidaturi decât nostalgia dublată de tentaţia muzeificării şi festivismului. Iată de ce, considerând că, în primul rând, adoptarea acestui concept de comunicare e importantă pentru Asociaţia dumneavoastră, voi dona Asociaţiei pentru promovarea candidaturii Aradului suma de bani anunţată drept premiu. Fac această donaţie cu speranţa că suma va fi utilizată tocmai pentru a implementa – prin materiale promoţionale, prin susţinerea unor evenimente şi a unor oameni cu idei noi – acest concept de comunicare. Pentru un proiect atât de ambiţios, nu e o sumă importantă. Însă m-aş bucura ca primele gesturi de vizibilitate ale Asociaţiei să fie consistente şi coerente cu acest prim pas spre redefinirea identitară a unui Arad în care provocarea creativă a viitorului să fie mai puternică decât paseismul auto-admirativ”, a declarat Sorin Neamţu

Reprezentanții Asociației Arad – Capitală Culturală Europeană 2021 au anunțat că concursul pentru stabilirea unei mascote va fi reluat, deoarece niciune dintre cele 16 lucrări trimise nu a întrunit punctajul juriului. Astfel, termenul pentru predarea lucrărilor a fost prelungit până în 15 august.

Juriul care a desemnat câștigătorul acestei competiții a fost format din 5 specialiști: Cătălin Lazurcă – președintele Comisiei de cultură din cadrul CLM Arad, Szabo Balasz – web designer, Călin Man-inițiator proiect Kinema Ikon și Claudiu Ionescu – profesor în cadrul Facultății de Design din cadrul Universității Aurel Vlaicu, și Andrei Ando – membru fondator al Asociației Arad Capitală Culturală Europeană 2021.

Concursul pentru stabilirea unui logo și a mascotei cu care Aradul va participa în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 a fost organizat de Asociaţia Arad – Capitală Culturală Europeană 2021 şi Primăria Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare