UPDATE: Un infractor român a trecut în forță frontiera

Publicat de actualitati-arad in 29 May, 2014 | Parerea ta

fotoPoliţia caută un bărbat român care a trecut frontiera în Ungaria pentru a scăpa de arestare, după ce poliţia de frontieră a constatat că există un mandat european de arestare pe numele acestuia.

Conform autorităților de frontieră din Ungaria, bărbatul, care se numește Filimon Gheorghiță (foto), în vârstă de 38 ani, a încercat să părăsească România la bordul unui autoturism BMW, pe la punctul de trecere de la Nagylak, dar Poliţia română de Frontieră a găsit semnalmentele acestuia în Sistemul Informatic Schengen, românul fiind căutat pentru infracţiuni vizând proprietatea comise în Elveţia.

Pentru a scăpa de arestare, bărbatul a trecut în forţă frontiera, rănind uşor un poliţist român. Ulterior, poliţia ungară a găsit maşina, în care se afla un pasager, de asemenea cetăţean român.

Poliţişti, echipaţi cu veste antiglonţ, îl caută pe Filimon Gheorghiţă în localitatea vecină, Mako, şi în satele din zonă.

UPDATE

„În data de 28 mai, în jurul orei 22.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Gheorghiţă F., în vârstă de 39 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Galaţi, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia. În autoturism mai călătorea şi cetăţeanul român Ovidiu F., în vârstă de 30 ani. Cu ocazia efectuării formalităţilor comune de frontieră, de către autorităţile române și maghiare, imediat după ce a prezentat actele de identitate, şoferul maşinii a demarat în trombă spre statul vecin, lovindu-i pe poliţiştii de frontieră care le efectuau controlul documentelor, un român şi un maghiar. Imediat au fost alertate autorităţile din Ungaria pentru a lua măsurile necesare pentru reţinerea celor doi cetăţeni români“, se menționează într-un comunicat de presă al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români în bazele de date internaţionale s-a constatat că pe numele şoferului era emisă o alertă de către Interpol, bărbatul fiind căutat în vederea arestării şi extrădării în Elveţia.

La scurt timp, autorităţile maghiare au informat că au găsit autoturismul în cauză la doar un kilometru de PTF Nădlac, în care se afla pasagerul Ovidiu F. Şoferul maşinii este în continuare căutat pe teritoriul statului vecin.

Poliţistul de frontieră maghiar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar poliţistul de frontieră român rănit a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Arad pentru investigaţii, unde a fost diagnosticat cu politraumatism prin agresiune, in prezent fiind în afara oricărui pericol.

Cercetările continuă în colaborare cu autorităţile maghiare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare