Ziarul electronic al arădenilor

Un fost viceprimar și-a instalat un birou în stradă

Fostul viceprimar al comunei arădene Păuliş, Viorel Petruţă, demis printr-un ordin al prefectului, după ce partidul pe listele căruia a fost ales consilier local (PRU) i-a retras calitatea de membru, continuă să meargă la muncă, însă îşi ţine audienţele în stradă, unde şi-a amplasat un birou.

Viorel Petruţa şi-a pus, de miercuri, un birou în faţa Primăriei şi ţine audienţe în stradă, susţinând că nu a primit actul prin care a fost demis şi că, în aceste condiţii, îi este teamă că dacă nu vine la lucru va fi concediat din cauza absenţelor.

Viorel Petruţa a povestit, pentru Mediafax, că, în perioada 3 – 14 iulie a fost plecat în concediu, iar la întoarcere a constatat că biroul său era ocupat de altcineva. Acesta l-a întrebat pe primar ce se întâmplă şi aşa a aflat că i s-a retras sprinijul politic şi mandatul de viceprimar.

„Am înţeles că există un ordin al Prefecturii Arad din data de 28.06.2017 prin care mi se retrage funcţia de consilier şi, implict, cea de viceprimar (…) pentru că pe data de 8.02.2017 mi s-a rdiciat calitatea de membru al Partidului România Unită. Eu nu am primit niciun act nici de la PRU, nici de la Prefectură Arad”, a mai declarat Viorel Petruţa, pentru Mediafax.

Acesta a mai spus că nu este supărat pe primar sau pe prefect, dar cere explicaţii de la partid, pentru că nu ştie de ce i-a fost retras sprijinul politic.

„În acest moment ţin audienţele în faţa Primăriei comunei Păuliş, la un birou adus de acasă, o masă şi un scaun mai exact. Şi îmi ţin audienţele aici pe o alee din faţa primăriei. Motivul pentru care continui activitatea de viceprimar este că eu nu am fost înştiinţat până în acest moment cu un act oficial că am fost demis din calitatea de membru al Partidului România Unită. (…)

Până în acest moment nu am primit niciun act nici de la Prefectura Arad, nici de la Bucureşti, de la partid, mai ales că am înţeles că în acel act scrie că din partid sunt demis din 8.02.2017 şi acum ne aflăm în 19.07.2017 şi eu nu am fost înştiintat nici în acest moment că sunt demis din calitatea de membru al PRU”, a mai declarat Viorel Petruţa.

Fostul viceprimar Viorel Petruţa ia în calcul să îşi caute dreptatea în instanţă, considerând că a fost exclus în mod abuziv din partid. Acesta spune că PRU nu i-a reproşat nimic, ba, mai mult, în 23 martie ar fi fost sunat de către preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, pentru a-l întrba dacă nu doreşte să preia organizaţia locală.

Primarul din Păuliş, Ioan Turcin, spune că îi pare rău de situaţia creată, dar nu are cum să îi mai ofere un birou fostului său adjunct dacă nu mai are callitate oficială.

„Ca urmare a retragerii sprijinului politic a domnului Viorel Petruţa, la vremea respectvă viceprimar al comunei Păuliş, conform procedurii şi legii administraţiei publice locale, el şi-a pierdut calitatea de consilier şi automat şi de viceprimar. Chiar regret, am avut o colaborare bună, a fost un om care şi-a făcut treaba întotdeauna cu bine, dar în momentul de faţă (…) dânsul nu mai poate să-şi continue activitatea pe care a avut-o anterior şi probabil că dânsul este nemulţumit. Spre dezamăgirea mea în acest moment şi-a montat o masă şi un birou în faţa Primăriei, lucru care nu trebuie să se întămple”, a declarat primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin, citat de Mediafax.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat că actul de încetare a mandatului pentru Viorel Petruţa a fost transmis prin Poştă.

PRU nu mai are conducere de partid la nivel judeţean, în Arad.

 

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.