Un dezvoltator imobiliar din China va construi cel mai înalt bloc de locuinţe din UE

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2013 | Parerea ta

wandaplazaDalian Wanda Group, un dezvoltator imobiliar chinez, va investi un miliard de lire sterline (1,6 miliarde de dolari) într-un producător britanic de iahturi de lux şi în construcţia celui mai înalt complex rezidenţial din Europa, pe un teren din Londra.

Compania, controlată de miliardarul chinez Wang Jianlin, va investi 700 milioane lire sterline pentru construirea unei clădiri de 62 de etaje, unde va funcţiona un hotel şi vor fi disponibile apartamente, pe un teren situat pe malul de sud al Tamisei.

“Dezvoltatorii chinezi mai mari trebuie să se extindă pe plan internaţional, deoarece operaţiunile locale sunt limitate de legislaţia care îngrădeşte tranzacţiile imobiliare cu spaţii rezidenţiale. Pe deasupra, au suficienţi bani”, comentează un analist chinez.

Cu o înălţime de 205 metri, proiectul Dalian Wanda va fi cea mai înaltă clădire rezidenţială din Europa, situată în amonte de Palatul Westminster, a declarat pentru Bloomberg Stephen Vernon, preşedintele executiv al Green Properties, firma care a vândut terenul către investitorul chinez.

Londra a devenit o atracţie majoră pentru investitorii străini odată cu deprecierea lirei sterline, milionari şi miliardari din ţări precum Rusia, Malaezia sau China achiziţionând sau dezvoltând proprietăţi în capitala britanică.

Pe lângă investiţia din Londra, compania chineză intenţionează să construiască hoteluri de lux în 8-10 oraşe din întreaga lume, a adăugat Wang.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare