Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Un bărbat din Peregu Mare a evadat din penitenciar

zolUn bărbat din localitatea arădeană Peregu Mare a evadat din Centrul de Detenție Buziaș, unde ispășea o pedeapsă privativă de libertate.

Arădeanul a evadat împreună cu un alt condamnat, conform unui comunicat de presă al Penitenciarului Timișoara.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi a fost condamnat la 1 an și opt luni pentru furt, iar celălalt la 7 ani, pentru omor.

„Miercuri, în jurul orei 17,00, s-a constatat că deținuții Gavril Bogdan și Iulko Zoltan au părăsit punctul de lucru din cadrul secției exterioare Buziaș, unde prestau activități lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deținuților au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din angajați ai Penitenciarului Timișoara, precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș și Poliția de Frontieră“, se precizează în comunicatul de presă.

Conducerea Penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Cei care-i pot identifica sau care dețin informații despre evadați sunt invitați să sune la numărul unic de urgență 112 sau să contacteze Penitenciarul Timișoara, la telefon 0256.20.00.30.

Gavril Bogdan, de 25 de ani, cu domiciliul în localitatea sibiană Șeica Mare, are înălțimea de 1,71 m, ochi căprui, păr șaten închis, constituție atletică și purta pantalon de trening gri cu verde.

Iulko Zotlan, de 36 de ani, din comuna arădeană Peregu Mare, are înălțimea de 1,72 m, ochi albaștri, păr șaten, constituție atletică și tatuaje pe brațe. Purta pantalon de culoare crem și tricou roșu.

UPDATE

Unul din bărbaţii care au evadat, miercuri, din Penitenciarul de la Buziaş, judeţul Timiş – Iulko Zoltan, condamnat la 7 ani de închisoare pentru omor – a fost prins, joi dimineaţa, în judeţul Caraş-Severin, el urmând să fie adus la IPJ Timiş pentru audieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Magdalena Radu, Iulko Zoltan, bărbatul de 36 de ani, condamnat pentru omor, care evadase în cursul zilei de miercuri din Penitenciarul cu regim semi-deschis de la Buziaş, a fost prins, joi dimineaţa, în judeţul Caraş-Severin.

Acesta urmează să fie adus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, unde va fi audiat, şi riscă o pedeapsă suplimentară cuprinsă între şase luni şi doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.

Iulko Zoltan a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce, în 2012, la Lugoj, împreună cu un complice, a bătut un bărbat până l-a omorât.

El executase aproximativ patru ani de închisoare în momentul în care a evadat împreună cu un alt deţinut, Bogdan Gavril, de 25 de ani, condamnat pentru furt.

1

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.