Un arădean, primul român care şi-a făcut cont pe Facebook

Publicat de actualitati-arad in 28 Mar, 2013 | Parerea ta

andrei-boros_profil-fb_29994000Se numeşte Andrei Boroş şi este originar din Arad. Nu numai că este primul român cu cont pe cea mai tare reţea de socializare, dar apare pe poziţia 29 în lume, în ordinea crearii profilelor!

Mai mult, este pe locul 12 la nivel internaţional după conturile care mai sunt active. Ca o curiozitate, contul nr 1 – cronologic- nu îi aparţine lui Mark Zuckerberg, asa cum crede toată lumea.

Au mai existat trei conturi deschise înaintea celui care este considerat părintele Faceook, dar acestea sunt şterse acum.

Andrei este unul dintre tinerii excepţionali cu care România ar trebui să se mândrească. Nu pentru că este primul român pe Facebook, ci pentru că a fost premiant ai tuturor celor patru ani de liceu (Colegiul Naţional „Moise Nicoară“ din Arad) şi a  obtinut în aceasta perioadă locul 1 la Olimpiada Naţională de matematică, iar apoi argint la Olimpiada Balcanică.

Din acei ani era deja admis la patru dintre cele mai râvnite universităţi din lume: Harvard, Princeton, Stanford si Yale. Nu mai trebuia decât să aleagă…teoretic. Pentru că practic, alegerea lui Andrei fusese făcută demult. Drumul spre Harvard incepe cu mult timp inainte de liceu…

Jucător de polo încă de la opt ani, Andrei a continuat să practice acest sport pe parcursul celor patru ani de facultate, participând la diverse campionate şi călătorind in multe locuri: California, Las Vegas, Aspen, New York, Chicago, etc.

Ajuns în campus, Andrei i-a avut alături pe cei de la Asociaţia de Studenţi Internaţionali, precum şi echipa de advisori care s-au asigurat că nimic nu îi lipseşte.

A reuşit imediat să-şi facă prieteni printre colegii de echipă, multi dintre ei devenind prietenii lui cei mai buni. Probabil că acolo s-a întâlnit şi împrietenit cu Mark Zuckerberg &Co, fiind astfel unul dintre primii oameni din lume cu cont pe Facebook.

Tot “viaţa de Harvard”, i-a deschis lui Andrei şi mai departe drumurile. Andrei semnează în 2006  un contract de angajare ca şi trader la JPMorgan, cea de-a treia bancă din America şi lider mondial în tradingul de derivate pe acţiuni, aceasta fiind şi cea mai mare realizare a lui,  după propria părere.

Pentru acest job au aplicat cam 200 de studenţi de la Harvard, au fost chemaţi vreo 20 la interviu şi acceptaţi 5.

Conform ultimelor informaţii publicate pe profilul său de Facebook, Andrei locuieşte acum la Londra şi este Trader Options la Trafalgar Funds.

sursa: realitatea.net

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare