Un arădean la Campionatul Mondial al tăietorilor de lemne

Publicat de actualitati-arad in 10 Jun, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIoan Nyamcsuk, din localitatea arădeană Zădăreni, va face parte din echipa care va reprezenta România la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne, care se va desfășura la Stuttgart, în perioada 24-26 octombrie.

Nyamcsuk (foto) a participat, duminică, la Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne – STIHL Timbersports, desfășurat la Cluj Napoca. La finalul competiței, Ioan Nyamcsuk s-a clasat pe locul IV, cu 25 de puncte.

Competiția de la Cluj Napoca a fost câștigată de Dan Petrescu, din Săcuieni-Bihor, care a devenit, astfel, cel mai bun tăietor de lemne din România.

Pe locurile doi și trei s-au clasat Botond Nagy (33 de puncte) și Costel Pleș (27 de puncte).

România va fi reprezentată la Camionatul Mondial de la Stuttgart de cei trei sportivi clasați pe podium în concursul de la Cluj Napoca, la care se adaugă ocupanţii locurilor patru, Ioan Nyamcsuk, și cinci, Nagy Csongor.

Nicolae Nyamcsuk are 33 ani, este din Zădăreni – Arad și spune că s-a „născut în codrii Maramureșului cu toporul în mână”.

Anul trecut, Nicolae Nyamcsuk a a reprezentat România, la individual, la Campionatului Mondial al Tăietorilor de Lemne, care s-a desfășurat la Lillehammer, în Norvegia.

România are de patru ani o echipă naţională de tăietori de lemne, care o reprezintă la competiţiile internaţionale. Din această echipă fac parte cei care se califică pe plan naţional, la competiţiile care au loc pe parcursul anului.

Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri, pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare