Turistul spaţial Dennis Tito vrea să lanseze o misiune cu echipaj uman spre Marte

Publicat de actualitati-arad in 28 Feb, 2013 | Parerea ta

planeta marteMilionarul american Dennis Tito, primul turist care a ajuns în spaţiu, a dezvăluit miercuri un proiect ambiţios, care vizează organizarea unei misiuni spaţiale cu echipaj uman la bord ce va fi lansată spre Marte în 2018.

Misiunea va avea o durată de 501 zile, dar finanţarea ei rămâne incertă. Milionarul american nu a comunicat costul estimativ al acestui proiect, finanţat din donaţii private, însă a spus că nu contează pe o participare financiară a NASA, agenţia spaţială americană.

Acest periplu istoric de 501 zile, care va include o survolare a planetei roşii la altitudinea de 160 de kilometri, este posibil graţie unei alinieri planetare care se produce la fiecare cinci ani”, plasând Terra şi Marte la cea mai mică distanţă dintre ele, a declarat într-o conferinţă de presă Dennis Tito, în vârstă de 72 de ani.

În plus, acel zbor spaţial va coincide cu un ciclu de slabă activitate solară, permiţând o expunere mai mică la radiaţii – unul dintre cele mai mari pericole la care sunt expuşi astronauţii.

Grupul de “aventurieri” constituit în jurul lui Dennis Tito a înfiinţat fundaţia Inspiration Mars, care intenţionează să recruteze candidaţii pentru alcătuirea echipajului de două persoane – de preferinţă un cuplu, bărbat şi femeie, de vârstă mijlocie – pentru a efectua această misiune spaţială, “în calitate de cetăţeni privaţi”, a precizat Dennis Tito.

Lansarea a fost programată pentru data de 5 ianuarie 2018.

Robert Zubrin, preşedintele asociaţiei private Mars Society – care nu are însă nimic în comun cu acest proiect -, consideră că o astfel de misiune este posibilă “cu un buget de 1-2 miliarde de dolari”.

citiţi mai multe pe mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare