Turismul din Arad, promovat prin circuite culturale

Publicat de actualitati-arad in 28 Mar, 2013 | Parerea ta

aradProdusele turistice din județul Arad vor fi promovate prin intermediul unor circuite cultural-artistice, în cadrul unui proiect, în valoare de peste un milion de euro, pentru care Consiliul Județean a obținut o finanțare europeană nerambursabilă.

Proiectul intitulat „Promovarea Turismului Arădean prin Circuite Culturale” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, și se desfăşoară pe o perioadă de trei ani.

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea produselor turistice, specifice culturale ale judeţului Arad, sub formă de circuite cultural-turistice.

Conform vicepreședintelui CJ Arad, Adrian Țolea, acest lucru se va concretiza prin conceperea a trei trasee turistice în judeţul Arad şi promovarea lor prin instrumente specifice de marketing.

Cele trei circuite turistice sunt: „Drumul Vinului”, „Pe urmele istoriei arădene – un circuit al cetăţilor, siturilor arheologice şi al ansamblurilor arhitecturale”, respectiv, „Descoperă pacea sufletească – un circuit cultural, spiritual şi ecumenic”.

„Acest proiect se încadrează perfect cu strategia de dezvoltare turistică elaborată de Consiliul Judeţean Arad şi care vizează perioada 2012-2014. Este încă un pas pentru afirmarea turistică şi culturală a judeţului nostru”, a declarat Adrian Ţolea.

Valoarea totală a proiectului este de 1.040.399 lei lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 811.282 lei, iar contribuţia proprie la cheltuielile eligibile şi neeligibile este de 28.641 lei.

Până în prezent, în cadrul proiectului s-au realizat 10.000 de pliante, 10.000 de postere, 3.000 de ghiduri turistice însoţite de hărţi turistice, 15.000 de cărţi poştale însoţite de DVD-uri turistice, un spot TV de 30 de secunde.

De asemenea, s-a participat la două târguri de turism, la Bucureşti şi la Cluj.

În cadrul proiectului se vor mai realize 1.000 albume însoţite de dvd-uri turistice, promovarea celor trei circuite în cadrul unei emisiuni de profil cu o durată de 30 de minute (2 apariţii), participarea la târgul de turism de la Timişoara (29-31 martie).

De asemenea, se vor amplasa 40 de panouri de informare turistică la cele mai importante obiective turistice din cadrul celor trei circuite promovate prin proiect.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare