Ziarul electronic al arădenilor

TSD Arad se implică în campania împotriva vitezei în trafic

tsd-arad-preventie-rutiera-21-septembrie-2016Tinerii social-democraţi arădeni au organizat în colaborare cu Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră o acţiune civică de prevenţie, derulată pe Bulevardul Revoluţiei.Aceasta a constat în discuţii cu cetăţenii şi împărţirea de flyere cu un mesaj clar „Viteza ucide !”.

„Prin această acţiune ne-am declarat susţinerea şi implicarea faţă de PROIECTUL EDWARD – European Day Without A Road Death, un demers susţinut de Comisia Europeană care îşi propune ca ziua de 21 septembrie să fie declarată ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

În condiţiile în care media zilnică la nivelul U.E. este de 70 morţi/zi, proiectul EDWARD este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceştia a unor conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Şoferii, în mod conştient sau inconştient, pun în pericol ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație.”, afirmă Ingrid Iordache, preşedintele TSD Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *