Ziarul electronic al arădenilor

Trupa Marionete joacă trei spectacole în luna decembrie

Chiar dacă nu pot fi puse sub bradul de sărbători, spectacolele Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, sunt daruri perfecte pentru cei mai mici amatori de teatru.

Luna cadourilor le aduce picilor arădeni trei spectacole. Trei povești care să stârnească imaginația spectatorilor mari și mici.

Seria reprezentațiilor de duminică, de pe scena Marionete, începe în 3 decembrie, de la ora 11.00, cu spectacolul „Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc” (foto), o poveste pusă la punct de regizorul Radu Dinulescu și spusă de actorii Lenuța și Sorin Dorobanțu.

„Un moment foarte frumos, destul de scurt ca să-i prindă pe copii și destul de lung pentru a ne duce departe, foarte departe…” – scria despre acesta spectacol, presa franceză.

O săptămână mai târziu, în 10 decembrie, tot de la ora 11.00, este rândul celor doi prieteni de… poveste: Kay și Gerda să istorisească aventurile trăite de ei în „Crăiasa zăpezilor”.

Vă reamintim că spectacolul „Crăiasa zăpezilor” a fost triplu premiat la finalul lunii octombrie la unul dintre cele mai importante festivaluri de profil: Festivalul international al teatrelor de păpuși și marionete „Puck”, de la Cluj. Atunci, acesta și-a înscris în palmares „Premiul pentru regie” (Adela Moldovan), „Premiul pentru păpuși” (Eustațiu Gregorian) și „Premiul pentru interpretare colectivă” (Adina Doba, Mircea Moș și Ion Iurcu).

Ultimul spectacol din luna decembrie al Trupei Marionete, se joacă în 17 decembrie, tot de la ora 11.00. Este vorba despre „Spărgătorul de nuci” (regie – Cristian Pepino, scenografie – Cristina Pepino).

„În această poveste, spectatorii urmăresc periplul lui Drosselmayer și al micii prințese în căutarea nucii Cracatuk, singura în măsură să-i redea prințului chipul cel adevărat. Țara Moscoviei, regatul lui Mamanaduc Buluk, Imperiul Soarelui Răsare sunt informații culturale de care cu toții profităm. Ele ne parvin pe calea cea mai accesibilă: umorul fin, ironia discretă și în plus un diafan parfum de duioșie, totul subordonat acțiunii în ritm trepidant.” – spun creatorii spectacolului.

Toate cele trei spectacole ale lunii decembrie sunt recomandate copiilor cu vârste de peste patru ani. Biletele se pot achizioționa de pe www.biletmaster.ro și costă 6 lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.