Tronsonul de autostradă Pecica-Nădlac, preluat de Astaldi

Publicat de actualitati-arad in 10 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_9557Lucrările pe ultimul tronson de autostradă, cel care ar urma să lege şoselele românești de mare viteză de cele din Ungaria, ar putea fi reluate în câteva săptămâni.

Italienii de la Astaldi au câștigat licitația pentru porţiunea de 22 de kilometri dintre Pecica şi Nădlac.

Contractul pentru finalizarea tronsonului de autostradă a fost preluat de compania Astaldi. Muncitorii firmei italiene nu se vor apuca imediat de muncă pentru că urmează două săptămâni în care desemnarea constructorului poate fi contestată.

Compania va evalua stadiul autostrăzii la momentul preluării acesteia şi abia atunci constructorii vor relua lucrările.

Pe tronsonul de autostradă Pecica – Nădlac, lucrările sunt finalizate în proporție de 27%. Lucrarea a fost abandonată după ce statul a constatat că patronul firmei Romstrade, Nelu Iordache, a făcut prin intermediul societăţii achiziţii personale.

La lotul doi, care are 16 kilometri, lucrările sunt gata în proporție de 80%, dar momentan sunt sistate, pentru că firma de construcție Alpine Bau a cerut intrarea în insolvență. Atunci, statul a organizat o nouă licitaţie.

Astaldi, noul constructor desemnat de stat să continue lucrările pe primii 22 de kilometri din autostrada Nădlac – Arad, este acelaşi care s-a ocupat şi de lucrările la drumul de mare viteză dintre Timişoara şi Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare