Tronsonul de autostradă Nădlac-Pecica, deschis circulației

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2014 | Parerea ta

fotoLotul I al autostrăzii Nădlac-Arad, de 22 de kilometri, ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare, în condiţiile în care lucrările la corpul şoselei au fost finalizate şi mai trebuie realizate doar şanţuri, garduri sau poduri, spun reprezentanţii constructorului.

Directorul proiectului autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că lotul I, cuprins între Nădlac și Pecica, ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare, pentru că lucrările au fost încheiate.

„Au fost finalizate lucrările la corpul autostrăzii, iar de acum se lucrează doar în exteriorul acesteia, cum ar fi la şanţuri, garduri sau poduri. Aşteptăm la începutul săptămânii viitoare o comisie tehnică de la CNADNR, care va verifica elementele ce ţin de siguranţa circulaţiei, astfel încât dacă se primeşte acceptul, traficul va fi deschis în jurul datei de 18 decembrie”, a declarat Adler.

El a precizat că, pentru a se putea circula pe autostradă, s-au mai finalizat şase kilometri din lotul II, care asigură legătura cu DN7 printr-un nod rutier existent lângă oraşul Pecica. La capătul de la frontiera cu Ungaria, va exista un alt drum de legătură cu DN7, spre actualul punct de control pentru trecerea graniţei.

„Acest drum de legătură are doar două benzi, motiv pentru care propunem ca traficul pe lotul I să fie deschis doar pentru autoturisme. În caz contrar, apare riscul unor blocaje create de camioanele care în mod obişnuit aşteaptă în coloană controlul de la frontieră. Luăm în calcul şi posibilitatea ca tirurile să circule pe lotul I doar pe sensul spre Arad”, a declarat Adler.

Referitor la lotul II, cuprins între Pecica şi Arad, Adler a declarat că acesta va fi deschis circulaţiei cel mai probabil în luna iunie, perioadă în care ar urma să fie finalizată şi autostrada din Ungaria cuprinsă între Nădlac şi Mako.

Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri.

Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare