Trofeul „Ursul de Aur“, prezentat la Arad

Publicat de actualitati-arad in 28 Mar, 2013 | Parerea ta

5Trofeul „Ursul de Aur“, cu care a fost premiat, la Berlin, filmul „Poziția copilului“, va fi prezentat la Arad, unde vor fi prezenți și patru actori din acest film.

„Ursul de aur“ va putea fi văzut sâmbătă, de la ora 18.00, la Cinema City Atrium, și de la ora 19.30, la Cinema City Galleria.

La Arad vor fi prezenți și actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia și Natașa Raab. Cu această ocazie, publicul va avea ocazia să le pună întrebări actorilor despre cel mai așteptat film al anului și să primească autografe la ambele proiecții de gală.

După a treia săptămână în cinematografe, pelicula „Poziția copilului” are 60.142 de spectatori și încasări de 841.907 de lei, cifre care îi asigură în continuare un loc în topul box-office-ului românesc.

Filmul a avut cel mai bun debut în cinematografe pentru un film autohton, în ultimul deceniu, cu peste 19.000 de spectatori.

Filmul „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, a primit, luna trecută, trofeul „Ursul de Aur“ pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. „Poziţia copilului“ s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer.

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.

Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare