Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Publicat de actualitati-arad in 23 Aug, 2013 | Parerea ta

judProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, care sunt acuzate de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Unul dintre cei trimiși în judecată este Gheorghe Didilă. Conform procurorilor, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2007 – martie 2009, nu a înregistrat în evidenţele contabile ale firmei şi nu a declarat organelor fiscale operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, în scopul sustragerii societăţii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale

De asemenea, procurorii arădeni au dispus trimiterea în judecată pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală a lui Bruno Brennessel, Costel Cristinel Macovei, Marinela Diac şi Cristian Ioan Crişan.

Din probele administrate până în acest moment rezultă că Bruno Brennessel, în calitate de administrator al al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2009 – 2010, a înregistrat în evidenţele contabile ale firmei documente în care s-au consemnat operaţiuni fictive, în scopul deducerii unor cheltuieli nereale şi a taxei pe valoare adăugată, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat.

Potrivit procurorilor, Costel Cristinel Macovei, Cristian Ioan Crişan şi Marinela Diac au eliberat facturi şi chitanţe fiscale, în numele unor societăţi comerciale, fără drept sau fără a avea vreo calitate, documente în care sunt consemnate operaţiuni comerciale fictive.

Documentele au fost puse la dispoziţia lui Bruno Brennessel, în scopul sustragerii societăţii administrată de acesta de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat.

Dosarele a fost înaintate spre soluţionare Tribunalului Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare