Tricolor uman la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” din Arad

Publicat de actualitati-arad in 29 Nov, 2017 | Parerea ta

Elevii Colegiului Naţional „Vasile Goldiş” din Arad au salutat 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, cu mândrie şi entuziasm.

Pentru a sărbători Marea Unire din 1918, peste 500 de elevi ai colegiului, alături de profesorii lor, au reprezentat ei înşişi cele trei culori, roşu, galben şi albastru, formând un drapel tricolor viu.

Goldişenii sărbătoresc 1 Decembrie cu gândul și la marele patriot, care a fost Vasile Goldiş, patronul lor spiritual.

Acestuia i s-a încredinţat misiunea de a rosti cuvântarea solemnă şi de a reprezenta Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918.

Într-o expunere de înaltă ţinută patriotică, Vasile Goldiş a subliniat faptul că poporul român nu-şi revendică, de fapt nu cere nimănui dreptul la autodeterminare şi la existenţă naţională de sine stătătoare, ci „decretează” unirea sa cu România, ca un drept natural, sacru al oricărei naţiuni.

Activitatea a fost iniţiată de Consiliul Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”Arad.

Întreg colectivul Colegiului Naţional “Vasile Goldiş”Arad urează tuturor românilor „La Mulți Ani!”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare